97 STK'dan ortak açıklama: Savaşta ısrar Türkiye'yi bataklığa sürükler


Diyarbakır'da 97 sivil toplum kuruluşu ortak bir açıklamaya yaparak, savaşta ısrarla Türkiye'nin büyük bir bataklığın ve tehlikenin derinliklerine sürüklenmek istendiğini belirtti. Açıklamada Türkiye'yi yöneten akılların geçmişten ders çıkararak halkların kazanımlarına yönelik müdahaleden vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi binası önünde yapılan ortak basın açıklamasını İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici okudu. Yaklaşık iki yıldır devam eden müzakere sürecinin Dolmabahçe mutabakatıyla Kürt sorunun çözümü noktasında önemli bir aşama geldiğini belirten Bilici, "Ancak Erdoğan buna karşı bir tutum almasıyla birlikte Öcalan ile yapılan görüşmeler kesilmiştir. Buna paralel olarak Erdoğan ve hükümetin 'Kürt sorunu yoktur' şeklindeki açıklamalarının ardından güvenlik güçlerinin bazı bölgelerde yaptığı provokatif operasyon ve göz altılarla çözüm sürecinin rafa kaldırıldığı anlamına geldiğini vurguladı. Erdoğan ve hükümetin Rojava'ya müdahale açıklamalarını ve bu amaçla yapılan hazırlıkların oradaki halkın kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik olarak değerlendirdiklerini belirten Bilici, "Hiçbir siyasi ahlaki ve hukuki meşruiyeti olmayan bu işgal söylemini Kürdistan halklarının ve dünya kamuoyunun kabul etmesi de mümkün değildir. Bunda ısrar Türkiye'yi büyük bir bataklığın ve tehlikenin derinliklerine sürüklemektedir" diye konuştu.

Bilici, "Kürdistan halklarının ulaştığı demokrasi bilinci, duyarlılığı, örgütlülüğü ve direnişinin hangi düzeye ulaştığını görmeyerek, 100 yıl öncesinin köhnemiş katı inkarcı devlet politikalarıyla Türkiye'nin geleceğini aydınlatmanın ve kurtarmanın mümkün olmadığını bu devlet aklı görmelidir" çağrısında bulundu.

Bilici, devletin yönetenlerin geçmişten ders alarak aklıselim düşünmeye ve halkın kazanımlarına tahammül geden, Türkiye'nin aydınlık geleceği ve halkların kardeşliğini geliştiren politikalar geliştirmeye davet ettiklerini vurguladı.

Açıklamaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, merkez ilçe ve ilçe belediye başkanları, HDP ve DBP il eş başkanları da destek verdi. CİHAN
<< Önceki Haber 97 STK'dan ortak açıklama: Savaşta ısrar Türkiye'yi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER