İsrail'de Netanyahu ve Lieberman başabaş

İsrail'de 22 Ocak'ta yapılacak genel seçimler yaklaşırken tüm partiler seçim kampanyalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İsrail'de Netanyahu ve Lieberman başabaş

  Son kamuoyu araştırmaları Başbakan Binyamin Netanyahu'nun başında  bulunduğu Likud Partisi ile Avigdor Liberman'ın başkanlığını yaptığı 'Evimiz  İsrail' partisinin yarışı önde götürdüğünü gösteriyor.

         Smith Research isimli kamuoyu araştırma şirketi açıkladığı son kamuoyu  yoklaması, seçimlere ortak listeyle girecek olan Binyamin Netanyahu'nun başında  bulunduğu Likud ile Avigdor Liberman'ın başında bulunduğu Evimiz İsrail  Partisi'nin, 120 sandalyeli İsrail meclisinde 34 sandalye alacağını gösteriyor.

         Aynı kamuoyu araştırmasına göre İşçi Partisi'nin seçimlerde 18  milletvekili çıkarması bekleniyor. Geçen seçimdeki koltuk sayısını koruyacağı  görünen İşçi Partisi'nin yeni lideri Shelly Yachimovich, yeni bir rüzgar  yakalayamamış görünüyor.
         ilk kez Yachimovich'in liderliğinde genel seçime girecek olan İşçi  Partisi, bir önceki seçimde de 17 koltuk alarak tarihlerinin en büyük seçim  yenilgisini yaşamıştı.

         Dini eğilimli Shas Partisi'nin 11, Yesh Atid'in 10, yeni parti kurarak  seçimlere katılma kararı alan eski Kadima lideri Tzipi Livni'nin 10, Birleşik  Tevrat Partisi'nin 6, Sosyalist Meretz'in 4, Hadash ve Balad'ın ise 3'er  milletvekili çıkaracağı öngörülüyor.
         
<< Önceki Haber İsrail'de Netanyahu ve Lieberman başabaş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER