AB içişleri ve adalet bakanları mültecileri nasıl durduracaklarını tartışıyor


Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin içişleri ve adalet bakanları Amsterdam'da düzenlenen gayriresmi toplantıda sınırları mültecilerin geçişine nasıl kapatabileceklerini tartışıyor.

Toplantı, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'un, mülteci stratejisinin iki ay içinde belirlenememesi durumunda Schengen sisteminin çökeceği uyarısının ardından yapılıyor. AB Komisyonu'nun göçten sorumlu üyesi Dimitris Avramopoulos, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, dış sınırların etkili biçimde korunmasının Schengen bölgesi içinde serbest dolaşımın devamı için önemli olduğunu dile getirdi. Fakat Avusturya'dan gelen, 'Yunanistan Schengen bölgesinden çıkarılsın' şeklindeki açıklamaların resmi olarak gündemde olmadığını vurguladı.

Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner ise "Avrupa'nın sınırlarını, yani Yunan-Türk sınırını, kapatamıyorsak, sınır kontrollerini başka bir yerde kurmamız gerektiği açık." dedi.

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano ise Avrupa'nın sınırının Yunan-Makedon sınırına çekilmesi fikrine sıcak bakmadıklarını dile getirdi. Alfano, bu yöndeki eğilimin dağılmayı beraberinde getirebileceğini ifade etti.

Türkiye'den Yunan adalarına kış şartlarına rağmen her gün 2 bin mültecinin geçtiği tahmin ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber AB içişleri ve adalet bakanları mültecileri nasıl durduracaklarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER