AB, Rusya'ya yönelik ek yaptırım kararını uygulamaya koydu


MOSKOVA (CİHAN)- Avrupa Birliği, ikisi Savunma Bakan Yardımcısı olmak üzere 19 kişi ve 9 kuruma yönelik ek yaptırım kararını uygulamaya koydu. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, Rusya Savunma Bakan Yardımcıları Arkadi Bahin ve Anatoli Antonov da kara listeye girdi.

Ukrayna krizinin çözümüne yönelik barış anlaşmasının Minsk'te imzalanmasına rağmen ek yaptırım kararının uygulanmaya konması Moskova'nın tepkisine neden oldu.

Ek yaptırım listesinde tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti askeri yetkilisi Eduard Basurin de yer alıyor. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma milletvekilleri Iosif Kobzon ve Valeri Raşkin de kara listeye alındı.

Avrupa Birliği Dışişleri bakanları 29 Haziran'da ek yaptırım kararını almış, Minsk görüşmeleri nedeni ile 9 Şubat'ta uygulanacak karar, 16 Şubat'a ertelenmişti. Ek yaptırım kararı Mariupol'a yönelik saldırılar ve 30'dan fazla kişinin hayatını kaybetmesi nedeni ile alınmıştı.

AB, 151 kişi ve 37 kuruma yönelik mal varlıklarının dondurulması ve AB'ye girişlerinin yasaklanması ile ilgili yaptırım kararını Eylül 2015'e kadar uzatmıştı. Geçen yıl alınan yaptırım kararı 15 Mart'ta sona eriyordu.

Kırım'ın Rusya'ya bağlanması Doğu Ukrayna'da iç savaşın başlamasının ardından Batılı ülkeler Rusya'ya yönelik enerji, savunma ve bankacılık sektörlerini kapsayan yaptırımları uygulamaya koydu. Rusya da buna karşılık Batılı ülkelerden gıda alımını durdurdu.
CİHAN
<< Önceki Haber AB, Rusya'ya yönelik ek yaptırım kararını uygulamaya koydu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER