AB: Son saldırı, Türkiye için 'güvenli ülke' değerlendirmesini değiştirmedi


Avrupa Birliği Komisyonu, Ankara'daki terör eyleminin, Türkiye'nin 'güvenli kaynak ülkeler' listesine alınması yönündeki görüşünün değiştirmediğini bildirdi.

Günlük olağan basın toplantısında konuyla ilgili bir soruya cevap veren AB Komisyon Sözcüsü Natasha Bertaud, AB'ye üye 28 ülkenin onayıyla Türkiye ile üyelik müzakerelerini sürdürüldüğünü hatırlattı ve bu yüzden de Türkiye'nin 'güvenli kaynak ülkeler' listesinde yer alması yönündeki görüşlerinin, son bombalı saldırı ile değişmediğini ifade etti.

Avrupa Birliği ülkeleri, 'güvenli' ilan edilen ülkelerden gelenlerin iltica başvurularını daha kolay reddedebilecek. Fakat Sözcü Natasha Bertaud, bu ülkelerden gelenlere de iltica hakkının tanınmasının yine de mümkün olduğunu vurguladı.

AB YETKİLİLERİ TÜRKİYE ZİYARETİNİ MİLLİ YAS SEBEBİYLE İKİ GÜN ERTELEDİ

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komisyon Üyesi Johannes Hahn'ın Türkiye ziyaretleri ertelendi.

Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Ankara'daki terör saldırısı sonrasında ilan edilen milli yas sebebiyle ziyaretin ertelenmesi talebinin Türkiye tarafından geldiği aktarıldı.

Frans Timmermans ve Johannes Hahn, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in 5 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin devamını gerçekleştirmek için Türkiye'ye gerçekleştirecekleri ziyaret ertelendi. Erteleme talebinin Türkiye'de ilan edilen milli yas sebebiyle olduğunu ve ziyaretin 14 Ekim tarihinde gerçekleşeceği aktarıldı. Böylece iki AB yetkilisi, Perşembe günkü AB Zirvesi öncesinde Türkiye'deki görüşmelerini tamamlamış olacak.

Görüşmelerde Suriyeli mülteciler meselesinin ana gündem olması beklenirken, genişleme ve komşuluk politikasının da gündeme geleceği belirtildi.

Açıklamada Türkiye'nin acısının da paylaşıldığı ifade edildi. CİHAN
<< Önceki Haber AB: Son saldırı, Türkiye için 'güvenli ülke' değerlendirmesini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER