AB - Türkiye anlaştı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB liderleriyle Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki 'göçmen' zirvesi konusunda Finlandiya'dan flaş bir açıklama geldi.

AB - Türkiye anlaştı

Finlandiya Başbakanı, Avrupa'ya göçmen akımının durdurulmasını öngören anlaşmanın onaylandığını duyurdu. Anlaşmaya göre, Türkiye üzerinden Yunanistan'a ulaşan göçmenler 4 Nisan'dan itibaren Türkiye'ye geri gönderilecek. Anlaşma 20 Mart'tan önceki göçmenleri kapsamıyor.

ANLAŞMA NE ÖNGÖRÜYOR?

Söz konusu anlaşma kapsamında Ankara, Suriyeli mülteciler dahil olmak üzere Yunanistan'a geçen tüm yasadışı göçmenleri geri alacak. 20 Mart Pazar gününden önce Yunanistan'a ulaşan göçmenler ise anlaşma dışında tutulacak. Bunun karşılığında Suriyeli mültecilerin bir kısmı AB ülkelerine dağıtılacak.

Ayrıca AB'nin Suriyeliler için Türkiye'ye verdiği mali yardım artacak, Türk vatandaşları için vizeler daha erken kaldırılacak ve AB'ye tam üyelik müzakereleri hızlandırılacak.

FİNLANDİYA BAŞBAKANI: ANLAŞMA ONAYLANDI

Anlaşmanın onaylandığını duyuran ilk isim Finlandiya Başbakanı Juha Sipila oldu. Sipila, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, AB-Türkiye anlaşmasının onaylandığını açıkladı.



Hürriyet

<< Önceki Haber AB - Türkiye anlaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER