ABD'li Müslümanlar: Trump'ın açıklamaları 'bağnazca'


Müslümanların ABD'ye girişinin tamamen yasaklanması gerektiğini savunan Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Donald Trump'a tepki gecikmedi. ABD'li Müslüman Organizasyonlar Konseyi (CAIR) Genel Sekreteri Usame Cemal, Trump'ın söylemini başkanlık adaylığı yarışında öne geçmek için yapılmış bağnaz açıklamalar olarak değerlendirdi.

CAIR Yöneticisi Nihad Awad da Cumhuriyetçi Başkan aday adayı Donald Trump'ın daha çok bir linç çetesi lideri gibi konuştuğunu dile getirdi.

Güney Carolina eyaletinin Mount Pleasant şehrinde yazılı bir açıklama yapan Donald Trump, "Ülkenin temsilcilerini, neler olduğunu anlayıncaya kadar Müslümanların ABD'ye girişinin tamamen yasaklamaya çağırıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

CAIR'ın Trump'ın açıklamaları dolayısıyla şaşkınlık yaşadığını söyleyen Genel Sekreter Usame Cemal, "Trump'ın açıklamaları şaşkınlık verici çünkü ABD başkanlığı için, bu ülkenin üzerine kurulduğu yüksek ahlaki değerleri savunması gereken bir pozisyon için aday olan birinden geliyor." ifadesini kullandı.

Cemal açıklamasında şunları söyledi:

"ABD Başkanlığına aday adaylığında öne geçmek için bağnazca beyanlar ve açıklamalar yapmaya devam eden Bay Trump, bizi oldukça hayal kırıklığına uğrattı. Maalesef, Bay Trump Müslümanların bizzat IŞİD ve aynı zihniyetteki insanların kurbanı olduğunu görmüyor ya da görmek istemiyor ve Amerikalı Müslüman toplumunu iki defa mağdur ediyor."

Trump ve diğerlerinin IŞİD'in amacına hizmet ettiğini dile getiren Nihad Awad da, "Bu tam olarak IŞİD'in Amerikalılardan istediği bir şey: onların birbirine düşmesi."

New Jersey Şehri İslam Merkezi Direktörü Ahmed Şedid de IŞİD'in yayılmasını bir şans, bir fırsat olarak gören Trump'ın Amerikalılara şiddeti ve nefreti durdurabilecek güçlü bir aday olduğu nu göstermeye çalıştığı yorumunda bulundu. Şedid, "Ama aslında şiddeti başlatıyor; nefreti körüklüyor. Yeter artık; bağnazlık durmalı. Ayrımcılık yapamazsınız! Ayrımcılık durmalı." diye konuştu.

"Bay Trump, eğer herkesin hayatını korumaya çalışıyorsa böyle konuşmamalı." uyarısında bulunan İslam Merkezi Direktörü, "İnsanların bizi bir topluluk olarak incitmelerine fırsat tanıyor. Tüm bu suçlamaları durdurması için kendisine yalvarıyorum." şeklinde konuştu.

Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda ABD'de yaşayan Müslümanların ve camilerin yeniden izlemeye alınması gerektiğini söylemişti. CİHAN
<< Önceki Haber ABD'li Müslümanlar: Trump'ın açıklamaları 'bağnazca' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER