ABD Savunma Bakanı'nın bu hareketi çok şaşırttı

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Adana'ya kadar gelip İncirlik üssünü ziyaret etmesine rağmen, oradan Ankara'ya geçmeye gerek duymaması dikkatleri çekti.

ABD Savunma Bakanı'nın bu hareketi çok şaşırttı

Bir Washington kaynağı, Ash Carter'ın diğer Obama yönetimi yetkililerine göre AKP hükümetinden memnun olmayanlar sınıfında yer aldığını aktardı.

Haberdar!dan İlhan Tanır'ın haberine göre, Beyaz Saray'a yakın bu kaynak, Carter'ı, AKP'nin IŞİD karşıtı mücadelesine ''şüpheci'' baktığını ifade etti. Uzun zamandır ABD Savunma Bakanlığından ismini vermeyen yetkililer uzun süredir ABD'nin önde gelen matbuatlarına demeçler vererek, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede yetersiz kaldığını dile getiriyorlardı. 
 
Carter'da görevde kaldığı bir yıldan az bir süre içinde sayısız kez Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede daha çok çalışması gerektiğini kaydetti. 
 
Carter'ın İncirlik'te verdiği demeçlerde Türkiye'ye yine bir ev ödevi verdiği anlaşılıyor. Carter, Türkiye'den sadece Koalisyon güçlerine ev sahipliği yapmaktan daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi. ''Biz Türk güçlerinden havada ve karada uygun hallerde katılımını istiyoruz'' dedi. Kendi sınırlarını kontrol etmeleri ''gerekiyor'' diye ekledi. 
 
Bunların üstüne ise Ash Carter, Ankara'ya uğrayıp herhangi bir AKP yönetimi yetkilisi ile görüşmeye gerek duymadı. Ne bakan ne cumhurbaşkanı ne de kendi muhatabı.
 
Bu durum için diplomatik tabirle 'alışık olunmayan bir durum' denebilir.
<< Önceki Haber ABD Savunma Bakanı'nın bu hareketi çok şaşırttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER