Onay: Müslümanlarla devlet anlaşması çok önemli bir mesaj


Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde hükümet ile Müslüman DİTİB ve ŞURA gibi çatı kuruluşları ile Alevi dernekleri arasında mutabık kalındıktan sonra mecliste temsil edilen partilere gönderilen devlet anlaşmasının en geç Mart ayında imzalanması bekleniyor. Anlaşmanın özellikle İslamofobinin artış gösterdiği bir dönemde yapılması ve Müslümanların toplumun bir parçası olarak kabul görülmesi açısından çok önemli bir mesaj olarak değerlendiriliyor.

Yeşiller Aşağı Saksonya Eyalet Milletvekili Belit Onay, "Müslüman çatı kuruluşlarıyla imzalanacak devlet anlaşması önemli içeriklerinin yanı sıra sembolik olarak da büyük önem taşımaktadır. Almanya'da Müslüman karşıtlığının ciddi oranda arttığı bu günlerde Aşağı Saksonya eyaletinin, Müslümanların toplumun bir parçası olduklarını gösteren bu sözleşmeyi imzalaması önemli bir mesaj niteliğindedir." şeklinde konuştu.

Belit, diğer dini gruplarla yapılan benzeri anlaşmalara bakıldığında bunun tarihi bir adım olduğuna dikkat çekerek, "Anlaşma birçok konuyu da ele alıp eyaletimizdeki Müslüman yaşamı ve ihtiyaçları hukuki bir zemine taşımaktadır." dedi.

Anlaşmanın en geç Mart ayında imzalanabileceğine işaret eden Onay, "Bundan sonra yaklaşık iki aylık bir görüşme süreci olacak. Akabinde kabinede oylanarak meclise sunulacak. Bu muhtemelen Şubat veya Mart ayı olabilir. Anlaşma imzaladıktan birkaç yıl sonra tekrar müzakere ve güncelleme imkanı veriyor. Böylece anlaşmayla bir sürecin başladığını söyleyebiliriz. İleride taleplere göre doğal olarak değişiklikler olabilir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Onay: Müslümanlarla devlet anlaşması çok önemli bir mesaj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER