ABD'li başkan adayı bu sözleri söyledi mi?

ABD'de başkanlığa aday olan seantör Paul'dan çok garip açıklamalar geldi.

ABD'li başkan adayı bu sözleri söyledi mi?

ABD'nin önümüzdeki seçimlerde Başkan adaylarından olan Paul, 'Kürdistan'ın sınırlarımı kendi ellerimle çizeceğim, onlara bir ülke sözü veriyorum' dedi.

Sözcü'nün haberine göre, Amerika’nın 2016 yılı Başkanlık seçimleri için adaylardan biri olan Senatör Rand Paul, Kürtlerin kendi devletlerini kurma imkanının tanınması gerektiğini belirterek, “Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim ve onlara yeni bir ülkenin sözünü veriyorum” dedi.

'IŞİD'E KARŞI SİLAHLANDIRMALILAR'

Breitbart News’e konuşan Cumhuriyetçi Parti Üyesi Rand Paul, Amerika’nın bugüne kadar verdiği desteğin yeterli olmadığını, Kürtlerin IŞİD karşısında daha fazla silahlandırılmaları gerektiğini söyledi.

'SİLAHLAR DOĞRUDAN ULAŞMALI'

“Kürtler en iyi savaşçılar olduğunu” ifade eden Paul, “Kürtler için gönderilen silahlar önce Bağdat’a ulaşıyor, burada hortumlandıktan sonra geri kalanlar Kürtler’e ulaşabiliyor ki bu da ihtiyaç duydukları şey değil. Silahlar direk olarak Kürtler’e ulaştırılmalı” diye konuştu.

Kürtlere kendi devletlerini kurma imkanının da tanınması gerektiğinin altını çizen Senatör Rand Paul, şunları belirtti:

'KÜRDİSTAN İÇİN YENİ SINIRLAR ÇİZECEĞİM' DEDİ

“Kürtler’e, radikal gruplara karşı savunmak için kendi ülkelerinin verilmesi gerekiyor. Ancak ben bir adım daha ileri gideceğim. Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim ve onlara yeni bir ülkenin sözünü veriyorum".

Paul demecinde, IŞİD’e karşı kara harekatının yapılması gerektiğini de kaydetti.

"TÜRKİYE'DEN TOPRAK ALINACAK" SÖZLERİNİ SÖYLEDİ Mİ?

Orijinal konuşmasının bir bölümünde sınırları çizmek için Türkiye ve biraz da Irak'ın işin içinde olması gerektiğini ve Suriye'de ise Kobani haricinde gerekli olmadığını belirten Paul'un sözleri ilk çeviren tarafından hatalı çevirilerek Türkiye, Irak ve Suriye'den toprak alınacak şeklinde haberleştirilmişti.
<< Önceki Haber ABD'li başkan adayı bu sözleri söyledi mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER