Abdülhamit Bilici: Gazeteci dövenler serbest, tweet atan gazeteci tutuklanıyor

Abdülhamit Bilici: Gazeteci dövenler serbest, tweet atan gazeteci tutuklanıyor

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in attığı tweet nedeniyle tutuklanmasına tepki gösterdi. Adliye önünde açıklama yapan Bilici, "Ahmet Hakandarp edenler serbest bırakılırken, gazeteci dövenler serbest bırakılırken, tweet atan gazeteci tutuklanıyor. Kararı gülerek karşılıyorum." dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na Bülent Keneş'e destek için gelen Abdülhamit Bilici, tutuklama kararının ardından adliye önünde açıklama yaptı. Ankara'da meydana gelen patlamalara değinen Bilici, "Çok üzücü bir gün. Bir yandan Ankara'daki olaylarda kulağımız. Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun! Gerçekten ü lke çok karanlık ve kaotik bir dönemden geçiyor. 7 Haziran'dan sonra onlarca şehit cenazesi kaldırdık. Reyhanlı'yı aydınlatamadık, Suruç'u aydınlatamadık. Orada birçok can gitti. Şu anda o dosyalarla ilgili neler olduğunu da bilmiyoruz. Maalesef Türkiye'deki kaotik ortam cana maloluyor." şeklinde konuştu.

Medya tarafında dramatik bir sahne yaşandığını belirten Bilici, "Türkiye'yi dünyaya anlatan bir gazetenin genel yayın yönetmeni, attığı tweetler dolayısıyla tutuklandı. Dünyada bunun örneği yok. Tweet yüzünden dava açıldığında bunu anormal bir şey olarak karşılamıştık. 'Dünyada örneği yok' demiştik, bunun hiç örneği yok. Bu karara karara imza atanlar mutlu olduğunu söylemişler. Beş sene sonra veya 1 Kasım sonrası Türkiye demokrasiye ve hukuk devletine dönerse acaba o mutluluğu sürecek mi? Bu kararlarının arkasında duracak mı? Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünkü Cumhurbaşkanı okuduğu şiir yüzünden düşünceleri dolayısıyla hapis yatmış bir insan iken, bugün Türkiye'miz gazetecilerin konuştukları için dayak yedikleri, canlarından oldukları, hapsedildikleri bir ülke haline geldi. Bu durum beni ülkemiz adına çok üzüyor." ifadelerini kullandı.

'KARARI GÜLEREK KARŞILIYORUM'

"Kararı gülerek karşılıyorum." diyen Bilici, "Bülent Keneş de gülerek karşılamış. Ama ülkem adına ağlıyorum. Ülkemizin itibarı adına çok üzücü. Bu Bülent Keneş ile Today's Zaman ile, Hidayet Karaca ile, Ekrem Dumanlı ile sınırlı bin süreç olmadığını da artık kamuoyunun görmüş olması lazım. Buraya 4 gün içinde 3. gelişim. İlk gelişim Hasan Cemal Ağabey içindi. Hasan Cemal, Türkiye'de gazetecilik denildiği zaman belki liste başı olabilecek bir isim. 70 yaşlarında buraya geldi ve ben de ifade verirken savcıya yanında olmak istedim. İnşallah hakkında bu tür olumsuz bir karar çıkmaz ve beraat ile sonuçlanır. İkincisi Sedef Kabaş'ın duruşmasıydı. O da bir tweet ila alakalı. Yolsuzluk dosyalarının kapatılmasından rahatsız olduğu için.. Düşünebiliyor musunuz Türkiye'nin geldiği noktayı. Bir gazeteci yolsuzlukların üzerine gitmesi görevi iken, bunların kapatılmasını şikayet eden tweet attığı için 5 yıllık bir ceza ile yargılandı. Şükürler olsun beraat etti. Bir başka meslektaşımız Ahmet Hakan. Evinin önünde saldırıya uğradığını gördük. Gazeteciyi dövenler serbest bırakılırken, tweet atan gazeteci tutuklanıyor. Fazla söz söylemeye gerek yok.

Abdulhamit-Bilici-Gazeteci-dovenler-serbest-tweet-atan-gazeteci-tutuklaniyor-1903723.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Abdülhamit Bilici: Gazeteci dövenler serbest, tweet atan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER