Abdülhamit Bilici: Karar Türkiye'de halen hakimlerin olduğunu gösteriyor


Gazeteci Sedef Kabaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nu attığı tweet ile terör örgütüne hedef gösterdiği ve tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Dava nedeniyle Kabaş'a destek için adliyeye gelen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, "Bu karar Türkiye'de halen hakimlerin olduğunu gösteriyor. Bu kadar baskı ortamında, savcının beraat talep etmesi ve hakimlerin de bu yönde karar vermesi gerçekten beni çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Sedef Kabaş'a destek için adliyeye gelen Abdülhamit Bilici basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Kabaş hakkında verilen beraat kararına çok sevindiğini vurgulayan Bilici, "Kendimle ilgili bir beraat kararı gibi mutlu oldum. Bu karar Türkiye'de halen hakimlerin olduğunu gösteriyor. Bu kadar baskı ortamında, savcının beraat talep etmesi ve hakimlerin de bu yönde karar vermesi gerçekten beni çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

'HER KONUŞANA DAVA AÇILIYOR'

"Ülkemiz gerçekten bunları hak etmiyor." diyen Bilici, "Her konuşana davalar açılıyor. Artık o kadar ki, sadece gazeteciler değil, şehit yakınları bile düşüncelerini ifade ettiklerinden dolayı tutuklanır hale geldi. Ahmet Hakan evinin önünde dövüldü. Gazetelerin önüne gelip, baskınlar yapılıyor. Camlar, çerçeveler indiriliyor. Ülkemiz adına üzüntü duyuyorum. Bugünlerin geçeceğine yürekten inanıyorum. Bugünler böyle kalmayacak. Bugün baskı ortamını oluşturanlar, yarın bu ortamdan dolayı utanacaklar." diye konuştu.

'BENİM AÇIMDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN'

Zaman Gazetesi'ne genel yayın yönetmeni olarak atanması ile ilgili de değerlendirmede bulunan Bilici, "Bugün, benim açımdan önemli bir gün. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'ni üstlendim. Ve ilk gün böyle bir duruşmayla başlamış oldu. O duruşma da beraatla sonuçlandı. Çok mutluyum. İnşallah Türkiye demokrasiden dönmeyecek. Türkiye medyanın özgür olduğu, çağdaş ve demokratik bir ülke olacak. Geçtiğimiz günlerde Beyoğlu'nda yürüdük. İlk defa gazeteler, farklı fikirlerde de olsalar bir araya geliyorlar. Demokrasi ve insan hakları gibi temel insani değerleri savunuyorlar. Bu beni çok umutlandırıyor. Kanaatim şu, baskı ortamı Türkiye'de gerçek demokratlığı öğretecek. Zaten öğrenemezsek de, yanı başımızda çok kötü örnekler var. Suriye, Irak ve Libya var. Onlar gibi bir ülke olmak istemiyoruz. Toplumumuzun da bunu istemediğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

EKREM DUMANLI YAZILARINA DEVAM EDECEK

Zaman gazetesindeki görevinden istifa eden Ekrem Dumanlı'nın Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi gazetecilerden biri olduğunu dile getiren Bilici, "Yiğit bir insan. Bu meydanlarda onun haklarını savunmak için duruyorduk. 14 Aralık'ta anti demokratik bir baskıya gazetemiz maruz kaldı. O sıkıntılar da Ekrem Bey'in görevi bırakmasında etkili oldu. Fakat aynı çizgide Ekrem Bey yazılarını gazetemizde devam ettirecek. Bize böyle bir görev verildi. İnşallah biz de demokrasiyi ve herkes için adaleti savunmayı başarırız diye ümit ediyorum. Bütün okurlarımızın destek ve dualarını ve herkesin dayanışmasını bekliyorum." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin fikirleri ne olursa olsun daha özgürce kendilerini ifade edebilmeleri gerektiğinin altını çizen Bilici, "Doğruyu yapanlar niye korksun? Yanlışı yapanlar korksun." cevabını verdi.
Abdulhamit-Bilici-Karar-Turkiyede-halen-hakimlerin-oldugunu-gosteriyor-1901383.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Abdülhamit Bilici: Karar Türkiye'de halen hakimlerin olduğunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER