Abdullah Gül: Azerbaycan Kafkasların merkezi haline gelmiştir


Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan'ın diplomasi alanında büyük mesafeler kat ederek Kafkasların merkezi haline geldiğini söyledi.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de üst düzey devlet yöneticilerinin katıldığı 3. Küresel Açık Toplumlar Forumu'na katılmak için bu ülkede bulunan Gül, Azerbaycan Diplomatik Akademisi(ADA) Üniversitesi'ni ziyaret etti. ADA Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa katılan Gül, Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazandığı 23 yılda inkişaf ederek Kafkasların merkezi haline geldiğini söyledi. ADA Üniversitesi'nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Abdullah Gül, ülkelerinin daha da gelişmesi için eğitimdeki gelişmelerin, siyasi ve ekonomik istikrarın önemine vurgu yaptı. Gül, "Büyük bir memnuniyetle görüyorum ki Azerbaycan bağımsızlığını kazandığı 23 yılın sonunda geldiği seviye olarak büyük inkişaflar etmiştir. Her alanda; siyasi alanda, diplomasi alanında Kafkasların bir merkezi haline gelmiştir. "dedi.
Konferans sonunda ADA Üniversitesi Rektörü Hafiz Paşayev, Abdullah Gül'e Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesindeki katkıları için fahri doktora ünvanı verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Abdullah Gül: Azerbaycan Kafkasların merkezi haline gelmiştir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER