Abdullah Gül: Basına yapılan saldırılar tasvip edilemez

Abdullah Gül: Basına yapılan saldırılar tasvip edilemez

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırı ile ilgili değerlendirmesinde, "Doğrusu bir gazeteye, gazeteciye saldırı, bu fiili olur. Sözlü olur, başka türlü olur. Ama bunların hiç biri tasvip edilmez. Bunların hepsi çok yanlış. Ümit ediyorum ki bunlara bir son verilir. Onun içinde çok kesin bir tavır koymak gerekiyor." dedi.

11. Cumhurbaşkanı, Kayseri programlarına katılmak üzere havayoluyla Kayseri'ye geldi. Gül, Kayseri Erkilet Havalimanı'nda gazeteci Ahmet Hakan'a saldırı ve seçim güvenliği ile ilgili soruları yanıtladı. 11. Cumhurbaşkanı, "Genel olarak basınla ilgili bir olumsuzluğun olduğu bir gerçek. Bunun hemen değişmesi gerekir. Bu Türkiye'ye yakışmayan bir durum. Sanki böyle bir kültür gelişiyor. Bunu doğrusu çok tehlikeli bulurum. Dolaysıyla çok kesin talimatların verilip, bu şeyin geçmesi lazım. Geçmişte de bu tür olayları Türkiye yaşamıştır. Bugünkü dönemde böyle bir şey düşünülemez. Doğrusu bir gazeteye, gazeteciye saldırı, bu fiili olur, sözlü olur, başka türlü olur. Ama bunların hiç biri tasvip edilmez. Bunların hepsi çok yanlış. Ümit ediyorum ki bunlara bir son verilir. Onun için de çok kesin bir tavır koymak gerekiyor bu tür yanlışlara. Talimatlar verilmesi gerekiyor, bu işleri yapanlar mutlaka cezalandırılmalı ve herkes daha dikkatli olmalıdır." diye konuştu.

Abdullah Gül, seçim güvenliği ve sandıkların taşınmasıyla ilgili bir başka soruya da şöyle cevap verdi; "Seçim güvenliğiyle ilgili hükümetler gerekli tedbirleri alır. Türkiye'de seçimler şu ana kadar en temiz şekilde yapıldı. Bu kez de en güvenli şekilde yapılacağını tahmin ediyorum. Tabii ki gerçekçi de, realist de olmak gerekir. Bazı şehirlerimizde, bölgelerimizde sıkıntılar var. Dolayısıyla oralarda daha fazla tedbir alınmalıdır. Bu tedbirleri de Türkiye alacak güçtedir."

GÜL'E VATANDAŞLARDAN BÜYÜK İLGİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri programında ilk ziyareti Büyükşehir Belediyesi oldu. Ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı AK Parti ikinci sıra milletvekili adayı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'le birlikte cuma namazı için tarihi Cami Kebir Camii'ne geldi. Gül, burada vatandaşların sevgi gösterilere arasında camiye girdi.

Namaz sonrası yine vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Abdullah Gül, vefat eden 2 vatandaşın cenaze namazını kıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Abdullah Gül: Basına yapılan saldırılar tasvip edilemez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER