Adalet Partisi Genel Başkanı Öz: AK Parti iktidar ama muktedir değil


Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının her şeye muktedir oldukları anlamına gelemeyeceğini söyledi. Öz, AK Parti'nin seçimdeki başarısını muhalefetin başarısızlığına bağladı.

Adalet Partisi'nin ilk kurucu genel başkanı Ragıp Gümüşpala, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, partililerin de katıldığı tören sonrasında açıklamada bulundu. Öz, merhum başkanları Gümüşpala'nın, devleti demokratik yollarla yönetmek için Demokrat Parti'nin devamı olarak Adalet Partisi'ni kurduğunu söyledi.

"Darbelerle yıkılan demokrasinin yanındayız. Darbelerin karşısındayız. Darbeci zihniyetin karşısındayız." diyen Öz, "Ordumuzun yanındayız. Ama darbeci anlayışa karşıyız. Antidemokratik uygulamalara karşıyız. Adalet Partisi bir kitle partisidir. Türkiye'yi bolüm bölüm parçalayan, karış karış ayıran zihniyete de karşıyız. Dini ayrı parti haline getiren, mezhebi ayrı parti haline getiren, liberalizmi ayrı parti haline getiren, Türkçülüğü ayrı parti haline getiren ve Kürtçülüğü ayrı parti haline getiren zihniyete karşıyız. Biz bunların tamamını bir arada toplayacak bir kitle partiyiz." şeklinde konuştu.

'MİLLET, BAĞIRIP ÇAĞIRAN POLİTİK ANLAYIŞTAN BIKTI'

Öz, şöyle devam etti: "Bu millet bağıran çağrışan politik anlayıştan bıktı. Kendi içinde kavga eden, komşularıyla, dünya ile kavga eden anlayıştan bıktı. Bu milletin nasihatten çok paraya ihtiyacı var. Kalkınmaya ihtiyacı var. Milli manevi değerlerin korunmasına ihtiyaç var. Kalkınmamış bir Türkiye'de bunları da muhafaza etmeniz mümkün değildir. Bugün 20 milyon dolayında insanı açlık sınırında yaşadığı bir Türkiye'deyiz. Borç ekonomisiyle yönetilen bir Türkiye'deyiz. İnsanlar ayrıştırılmış, rant düzeni kurulmuş, ülkenin gelirlerinin milli gelirlerinin yüze 80'nin bu rantiyelerin aldığı ve yüzde 20'sinin halka paylaşıldığı bir süreçten geçiyoruz."

Toplumun kaynamasına rağmen milli değerler sayesinde ayakta tutulduğuna dikkat çeken Öz, bu değerlerin zedelenmesi durumunda çok daha tehlikeli boyutlara sürüklenebileceğini belirtti.

AK Parti'nin böyle bir ortamda aldığı oy oranının ülkede her şeye hakim olunduğu anlamına gelinemeyeceğine dikkat çeken Öz, "AK Parti'nin bu seçimde aldığı oy yüksek olabilir. Ama iktidar olmakla muktedir olmak çok farklı şeydir. Muktedir değiller. Kendilerinden korkuyorlar. Halkta bir güven yok. Zorunlu bir tercih vardır Türkiye'de. Merkez sağın tek partisi oldukları için, rakipleri zayıf olduğu için, çelimsiz olduğu için Onların başarısızlığı bunların başarısı olmuştur." Değerlendirmesinde bulundu.

RAGIP GÜMÜŞPALA KİMDİR?

1897'de Edirne'de dünyaya gelen Ragıp Gümüşpala, 5 Haziran 1964'te hayatını kaybetti. 1960'ta kısa süreliğine Genelkurmay Başkanlığı görevinde de bulunan Gümüşpala, 1. Dünya Savaşı'nda Galiçya ve Filistin cephelerinde savaştı. Savaş nedeniyle yarım kalan askeri eğitimini Harp Akademisi'nde tamamlayan Gümüşpala 11 Şubat 1961'de Adalet Partisi'nin kurucu genel başkanlığına getirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Adalet Partisi Genel Başkanı Öz: AK Parti iktidar ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER