Adana Barosu'ndan Artvinlilere destek


Adana Barosu Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanı Ümit Arif Özsoy, Artvin'in Cerattepe ve Genya Dağı bölgelerinin 'korunması gerekli ekosistem değerlerine' sahip olduğunu belirterek, buranı bozulmaması gerektiğini söyledi.

Avukat Ümit Arif Özsoy, yaptığı açıklamada, Avrupa ve Orta Asya'yı içine alan geniş coğrafyadaki en büyük, doğal yaşlı orman ekosistemine ev sahipliği yapan bu bölgede, adeta talan yöntemiyle madencilik yapılmak istendiğini vurguladı. Özsoy, "İnsan, çevre ve doğa düşüncesini yok sayan bu anlayışla, temel hak ve özgürlükler tehdit altında olan ülkemizde çevreye ilişkin Artvin halkının talepleri de baskı altına alınmak istenmektedir." dedi.

Özsoy, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Vadilere hesapsızca bilimsel planlamadan uzak yapılan HES'ler, ormanlarda salt rant odaklı açılan maden ocakları, Artvin Cerattepe'de halk da sivil toplum örgütleriyle birlikte şehrini, geleneklerini, sağlıklarını, ormanlarını, toprağını, hayvanını, suyunu ve havasını, kısaca yaşama alanlarını korumak için mücadele ediyor. Bu mücadele, sadece insanlar için değil aynı zamanda tüm ekosistem için yaşamsal varoluş mücadelesidir."

Ümit Arif Özsoy; doğaya, topluma, insana yarardan çok zarar sağlayacak, öncelikli olarak etrafında yaşayan insanların rıza göstermediği, amacı toplumsal refah değil de kişisel çıkar olan her türlü maden faaliyetine, rant projesine karşı durmanın meşru olduğuna dikkat çekti. Artvin'de binlerce güvenlik kuvvetiyle, gazla, tomayla baskı altına alınan yöre halkının yaşam hakkı olduğunu vurgulayan Özsoy, şöyle devam etti:

"Yöre halkının iradesini hiçe sayan, bilimsel raporları dikkate almayan, sivil toplum kuruluşlarını yok sayan siyasi iradenin Artvin Cerattepe'de gerçekleştirmek istediği maden arama çalışmasına karşı doğayı, yaşam alanlarını, çevreyi savunan Artvin halkının yanındayız, yaşamın yanındayız, temel hak ve özgürlüklerin yanındayız."
CİHAN
<< Önceki Haber Adana Barosu'ndan Artvinlilere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER