Başvurunun son gününde MHP'den sürpriz aday

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, MHP'den milletvekilliği için adaylık başvurusu yaptı.

Başvurunun son gününde MHP'den sürpriz aday

Ekonominin kilit isimlerinden ve Abdullah Gül'üe en yakın isim olarak bilinen eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, MHP'den milletvekili adaylığı için başvuru yaptı.
GÜL'ÜN EKONOMİ BAŞDANIŞMANLIĞINI YAPTI

Ekonominin önemli isimlerinden Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası Başkanlığı yaptı. Görev süresi dolunca da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ekonomi başdanışmanı olarak Çankaya Köşkü’ne çıktı. Yılmaz, Gül’ün görev süresinin dolmasıyla birlikte Köşk’ten ayrıldı.
 
HÜKÜMETLE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ
 
Merkez Başkanlığı döneminde hükümetle özellikle faiz indirimi ve enflasyon konularında karşı karşıya gelen Yılmaz, Ankara Yenimahalle’deki mütevazi evinin kapısında serilmiş gazete üzerindeki ayakkabılarla gündeme gelmişti.
 
ERDOĞAN’LA POLEMİĞE GİRDİLER
 
Durmuş Yılmaz,  faiz politikası yüzünden Merkez Bankas’nı hedef tahtasına koyan Erdoğan'a “Merkez Bankası’nın bu olanlarda bir günahı yok. Kurdaki artışta siyasetçilerin yaptığı açıklamalar etkili oluyor.” çıkışı yapmıştı. Bu çıkışa karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan “Durmuş bey kendi işine baksın. Onu muhatap alacak değilim. Kendisinin başarısı ortadadır.Batı’ya bir baksın. Japonya’ya bir baksın. Bu konuda fazla konuşmaya da gerek yok” cevabını vermişti.


<< Önceki Haber Başvurunun son gününde MHP'den sürpriz aday Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER