ADD Manavgat Şubesi, Akit TV'nin yayınını yargıya taşıyor


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manavgat Şube Başkanlığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım'da ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde Akit TV'nin 'Zulüm 1938'de son buldu' diye yayın yapmasını yargıya taşıyor.

ADD Manavgat Şube Başkanı Mustafa Zeybek, dernek binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Akit TV'nin 10 Kasım'da yaptığı yayını kınayarak konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde Akit TV'de 'Zulüm 1938'de son buldu' ve 'Mustafa Kemal yıllar önce bugün öldü' sözlerinin utanç verici bulduklarını belirten Zeybek, bu zihniyeti kınadıklarını ifade etti.

Dernek üyelerinin avukatları aracılığıyla ayrı ayrı cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını anlatan Zeybek, Akit TV'deki açıklamalarla ilgili cumhuriyet savcılarını göreve davet ettiklerini kaydetti. Akit TV'nin siyasal iktidarla ilişkisinin yandaşlıktan öte olduğunu bilindiğini ileri süren Zeybek, şunları kaydetti: "Atatürk'e yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Siyasal iktidarın yerel yönetim temsilcilerin Atatürk Anıtı'nı kaldırtarak yerine çay bardağı heykeli dikerek saldırılar hız kazanmıştır. Atatürk'e gönülden bağlı halkımızın bu tür saldırılarla sabrı zorlanmaktadır. Cumhuriyet savcıları göreve davet ediyoruz. Her fırsatta İslam dinini referans gösterenlerin ölenlerin arkasından konuşulmayacağını çok iyi bilmesi gerekir. Atatürk'ümüze yapılan bu çirkin sözlerini kınıyoruz. Bu zihniyeti lanetliyoruz. İmzaları aldıktan sonra cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Herkesi de suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber ADD Manavgat Şubesi, Akit TV'nin yayınını yargıya taşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER