Afet bölgesiydi, cennete döndü

Afet bölgesiydi, cennete döndü

Karşıyaka ilçesinde, önceki yıllarda sağanak sebebiyle Bostanlı Deresi'nin taşmasıyla devamlı kâbus yaşayan Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla adeta yeniden doğdu. Kamulaştırmalar yaparak Bostanlı Deresi'ni ıslah eden, yeni bağlantı yolu yapan belediye, bölgenin yeni ve modern çehresini park ve spor alanlarıyla süsledi. Demirköprü'nün beş yıl önceki ile bugünkü görüntüsü arasındaki fark, en çok bölge sakinlerini mutlu etti.

En son 2010 yılındaki şiddetli yağmurların ardından Bostanlı Deresi'nin taşmasıyla Demirköprü'deki evler ve sokaklar su altında kalmıştı. Geçmiş yıllardan kaynaklanan plansız yapılaşmanın doğurduğu sıkıntıları tespit ederek köklü çözüm için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, beş yılda bölgeyi adeta yeniden imar etti. Islah çalışmalarıyla taşkınlar ve su baskınları önlendi, bölge imar planına uygun hale getirildi. Dere üzerine dört köprü daha inşa edildi, Demirköprü Altgeçidi-Ordu Bulvarı yönünde yeni iki şerit açıldı. Çok sayıda kamulaştırma sonucu, eski plansız ve çarpık yapılaşmanın yerini modern bir görüntü alırken belediye, son noktayı dere kenarına park ve spor alanları yaparak koydu. Kamulaştırma maliyetleri, köprüler, yol düzenlemesi, İZSU tarafından dere yatağında yapılan çalışmalar, park bahçe ve asfalt imalatlarıyla birlikte bölgeye yapılan yatırımın maliyeti 20 milyon lirayı aştı.

Çevredeki düzenleme çalışmalarıyla kazanılan 3 bin 400 metrekare alanda, park ve çocuk oyun yerleri kuruldu. Bu kapsamda 47 tane ağaç dikildi, çalılar ve mevsimlik çiçeklerle yeşil alanlar süslendi. Parkın içinde, 150 metre uzunluğunda bir yürüyüş pisti ve kondisyon aletleri bulunan bir spor alanı da oluşturuldu. Ayrıca 300 metrekare alan üzerine kauçuk zemin uygulamasıyla birlikte çocuk oyun grubu yerleştirildi. Engelli çocuklar için tasarlanan salıncak, tahterevalli ve zıpzıp da yerini aldı. Derenin her iki yanındaki park düzenlemeleri kapsamında, ışık ve su oyunlarını içeren süs havuzları kuruldu. Bu arada çalışmalar sırasında yol üzerinde kalan dört ağacı korumak için mevcut projede değişiklik yapıldı. Yol gövdesi, ağaçlara zarar vermemek için 100 metrelik bölümde 2 metre dereye doğru kaydırıldı.Afet-bolgesiydi-cennete-dondu-1924164.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Afet bölgesiydi, cennete döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER