Afganistan'da ilk kez yabancı uyruklu bir kadından intihar saldırısı: 4 ölü


Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin merkezi Celalabad şehrinde, aracının içinde 3 çocuk bulunan Rusça konuşan bir kadının intihar saldırısı düzenlediği bildirildi. Saldırıda araçtaki 3 çocuk ve güvenlik noktasındaki bir görevlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ülkede ilk kez yabancı uyruklu bir kadının intihar saldırısı düzenlemesi ise dikkat çekti.

Nangarhar Vali Sözcüsü Ataullah Hugyani basına yaptığı açıklamada, bölgede güvenlik noktasındaki kontrolden geçen bir aracın içinde Rusça konuşan bir kadın ve birkaç çocuğun da bulunduğunu aktardı. Hugyani polisin, kontrol noktasında araç içindeki herkesi arayıp, kadının aranmasını uygun görmediğini belirtti. Hugyani ancak, üstü aranmayan kadının üzerindeki patlayıcılarla intihar eylemini gerçekleştirdiğini kaydetti. Patlamada, araçtaki 3 çocuğun ve bir güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Soruşturmanın başlatıldığı saldırıyı şu ana kadar herhangi bir grup üstlenmedi.

Afganistan'da sık sık düzenlenen intihar saldırıları erkekler tarafından gerçekleştiriliyor. İlk kez yabancı uyruklu bir kadının intihar saldırısı düzenlemesi ise ülkede tedirginlik oluşturdu. CİHAN
<< Önceki Haber Afganistan'da ilk kez yabancı uyruklu bir kadından intihar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER