Maaş alamayan adliye işçisi: Çocuğum cebindeki 2 lirayı bana getirdi!


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Anadolu Adalet Sarayı'nda yemekhane ve çay ocağı işçilerinin eylemine destek verdi. Yarkadaş'ın ziyareti sırasında kadın işçilerinden birinin sözleri orada bulunanları ağlattı. 40 yaşındaki kadın işçi, "İki aydır evimize ekmek götüremiyoruz. Çocuğum sabahleyin cebindeki 2 lirayı bana getirdi ve 'anne sen maaş almıyorsun bu para sende dursun' dedi." ifadelerini kullandı.

Geçen hafta Cuma gününden bu yana 2 aydır maaş alamadıkları için iş bırakma eylemi yapan Anadolu Adalet Sarayı yemekhane ve çay ocağı işçileri, soğuğa ve açlığa rağmen eylemlerini devam ettiriyor. Her geçen gün eyleme destek artarken, işçilerin bugünkü ziyaretçisi CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş oldu. Öğle saatlerinde adliyeye gelen ve maaşlarını alamayan taşeron işçilere destek veren Barış Yarkadaş, işçilerin sorunlarını dinledi. Taşeron sisteminin kaldırılması gerektiğinin altını çizen Yarkadaş, maaşlarını alamayan işçilerle ilgili soru önergesi hazırlandığını belirtti. Yarkadaş, "Biraz sonra sizin neden maaş alamadığınızı, maaşlarınızın neden ödenmediğini Adalet Bakanı'na bir soru önergesiyle soracak ve gündeme getireceğiz. Arkadaşlar mecliste soru önergesini grup başkan vekillerimizin onayından geçirmişler. Mecliste Adalet Bakanı'nın önüne bu mesele gelecek. Ve biz sizlerin neden maaş alamadığınızı hem kamuoyu gündemine taşıyacağız hem de Adalet Bakanı'ndan bunun cevabını isteyeceğiz. Bu konu Salı gününe kadar çözülmezse Salı günü de mecliste bununla ilgili Adalet Bakanı'na bizzat Meclis Genel Kurulu'ndan sözlü soru önergesiyle konuyu gündeme getireceğim ve konunun takipçisi olacağımı bir kez daha ilan etmek istiyorum," diye konuştu.

Yarkadaş, orada bulunanlara kartvizitini dağıtarak onlarla halay tuttu.

KADIN İŞÇİNİN İSYANI: ÇOCUĞUM BUGÜN OKULA AÇ GİTTİ

Bu arada kadın işçilerden biri, konunun derhal çözülmesini isteyerek, "Ben evimde ışık yakamıyorum. Yeter artık psikolojim bozuldu. Ben çocuğuma 2 lira verdim, getirip geri cüzdanıma koydu. Annemin parası yok diye. Benim çocuğum bugün aç gitti. Herkesin çocuğu yer içerken benim çocuğum aç o okulda. Bir an önce hakkımızı versinler, mağduruz biz burada. Bir haftadır Başsavcı bize randevu bile vermiyor." diyerek tepki gösterdi. Bu sözlerden sonra hem kadın içi hem de orada bulunanlar göz yaşlarına hakim olamadı. CİHAN
<< Önceki Haber Maaş alamayan adliye işçisi: Çocuğum cebindeki 2 lirayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER