Afşin'de eski milletvekili adına park açıldı

Afşin'de eski milletvekili adına park açıldı

Afşin Belediyesi tarafından yapılan, eski milletvekili Atilla İmamoğlu'nun isminin verildiği parkın açılışı yapıldı.

Afşinbey Mahallesi Yeşilevler mevkiine 20 dönümlük alana yapılan Atilla İmamoğlu Parkı'nın açış törenine Atilla İmamoğlunun eşi Nilüfer İmamoğlu, Milletveklili İlker Çitil belediye başkanı Mehmet Fatih Güven daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kurdale kesiminde konuşan belediye başkanı Mehmet Fatih Güven, Atilla İmamoğlu'nun Afşin'e büyük katkısı bulunduğunu belirterek, "O erdemli ve dürüst siyaseti düstur edinerek ülkesine, milletine ve hemşehrilerine hizmeti kutsal bir görev sayan Afşin sevdalısı bir insandı. Belediye olarak halkımızın hizmetine kazandırdığımız parkımıza Atilla İmamoğlunun adını vermek istedik." açıklamasında bulundu.

Atilla İmamoğlu'nun oğlu Mehmet İmamoğlu babasının ismini veren belediye başkanına teşekkür ederek "Rahmetli babamın adının parkta yaşatılmasından dolayı bütün Afşinlilere teşekkür ediyorum." dedi.

ATİLLA İMAMOĞLU KİMDİR ?

Atilla İmamoğlu 10 Şubat 1939 yılında Afşin'de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Afşin'de, lise öğrenimini Kahramanmaraş ve Ankara'da tamamladı. Lisans eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'nde yaptı. Askerlik sonrası kısa bir süre Danıştay'da çalıştıktan sonra memuriyet hayatına TBMM'de devam etti. Millete hizmetin en etkin yolunun siyaset olduğunu düşünerek siyasete atıldı ve 02.06.1968 yılında Afşin Belediye Başkanı seçildi. Başkanlık görevi devam ederken milletvekilliği için adaylığını koyarak 12.10.1969 yılında milletvekili seçildi ve 1973 yılına kadar 14. Dördüncü Dönem Kahramanmaraş Milletvekili olarak görev yaptı. Milletvekilliği görevinin sona ermesine müteakip TBMM'deki memuriyetine geri döndü ve 1982 yılında emekli oldu. Yeniden aktif siyasete girerek 29.11.1987 yılında Kahramanmaraş milletvekili seçildi ve 1987-1991 yılları arasında bir dönem daha parlamentoda görev yaptı. 1992-1995 yılları arasında Türkiye Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Atilla İmamoğlu, 7 Temmuz 2014'te Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Afşin'de eski milletvekili adına park açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER