Ağaç tutkalı ve kasnaktan ekmeğini kazanıyor


Mersin'in Silifke İlçesinde Nemika Yılmaz, evinin salonunu atölyeye çevirip internetten öğrendiği mesleğini irca ediyor. Ağaç tutkalı ve kasnak yardımıyla işlediği ipliklere boncuklarla hayat veren Yılmaz, özellikle genç kızların çeyizlerini süsleyen el işleri yapıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kasnak başına geçen Yılmaz, öğle saatlerine kadar el işlerini yaptığını öğle sonu ise köylü pazarında bunları sattığını söyledi.

Eşinden yaklaşık 8 yıl süren davanın sonunda ayrılabildiğini ve bu süreçte ayakta durmak için iş ararken tesadüfen internetten gördüğü el işini mesleği haline getirdiğini anlatan Yılmaz, el işlerinin satışını sağlamak için belediyeden uygun bir yer talep ediyor.

Yılmaz, "8 yıldır tek başıma ayakta duruyorum. Kazandığım bu para ile oğlumu okuttum, şimdi tek başıma yaşıyorum. Bir daire evimde hiçbir eşyam yok. Salonum atölyem oldu. Birde mutfağım var. Kadınlar çok ilgi gösteriyor. Özellikle genç kızların çeyizi için tüm set alanlar oluyor. Ben kimseden ne para ne başka bir şey istiyorum. Sadece bana yaptığım ürünleri satacak bir yer gösterin yeter." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ağaç tutkalı ve kasnaktan ekmeğini kazanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER