AGC: Gazetecilerin devlet sırrını muhafaza etme görevi yoktur


Antalya Gazeteciler Cemiyet (AGC) Genel Sekreteri Rasim Gündüz, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmalarıyla ilgili olarak, "Gazetecilerin devlet sırrını muhafaza etme gibi bir görevi yoktur. Gazeteci her ne yolla olursa olsun halktan gizlenmeye çalışan bilgileri, belgeleri temin etmek, bulmak ve yayınlamakla görevlidir." dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, Adana ve Hatay'da durdurulan MİT TIR'larının silah taşıdığına ilişkin haber sebebiyle tutuklanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Rasim Gündüz, Dündar ve Gül'ün bir gazetecilik başarısı sonucu hapisle karşılaştıklarını söyledi. Bu sonucunun Türkiye'ye gibi demokrasisi tam anlamıyla gelişmemiş ülkelere has bir durum olduğunu ifade eden Gündüz, "Biz Türkiye'nin yaşadığımız ülkenin gelişmiş demokrasiler ülkeler klasmanında yer almasını arzu ederiz gazeteciler olarak. Her geçen gün gelişmiş demokrasiler seviyesine çıkmamız gerekirken maalesef geri geri gidiyoruz." dedi.

Gazetecilerin devlet sırrını muhafaza etme gibi bir görevinin olmadığını da belirten Gündüz, bu görevin devlet görevlilerinde olduğunu vurguladı. Söz konusu tutuklamaya sebep olan MİT TIR'ları olayıyla ilgili deşifre edilmemiş hiçbir şeyin kalmadığının altını çizen Gündüz, şunları söyledi: "Sır olarak kalan hiçbir şey yoktur. Soruşturma dosyasına bir takım bilgileri belgeleri dahil eden savcıdır. Gazeteci her ne yollar olursa halktan gizlenmeye çalışan bilgileri belgeleri temin etmek bulmak ve yayınlamakla görevlidir. Devlet çıkarıyla halkın çıkarlarının çatıştığı noktalarda da evrensel hukuk kuralları basın kanunu her zaman gazetecilikten yana halktan yana karar alır tavır alır. Erdem Gül ve Can Dündar'ın yaptıkları haberlerden, casusluk üretmek, terör örgütüne isteyerek bilerek yardım etmek gibi saçma sapan bir tutuklamaya gerekçe uydurulamaz."

Gündüz, yapılan haberin tamamen gazetecilik faaliyeti olduğunu kaydetti. Tutuklanmalarının hiçbir şekilde kabul edilebilebileceğini belirten Gündüz, bir an önce bu karar düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber AGC: Gazetecilerin devlet sırrını muhafaza etme görevi yoktur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER