AGD'liler, Çanakkale şehitleri anısına kan bağışında bulundu

AGD'liler, Çanakkale şehitleri anısına kan bağışında bulundu

ANTALYA (CİHAN)- Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kızılay'a kan verme bağışı düzenledi.

Cumhuriyet Meydanında Kızılay'ın kurduğu çadırda kan bağışında bulunan üyeler ve AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, "Çanakkale'de birçok ilaç, narkoz ve kan olmamasına rağmen ameliyatlar yapıldı. Öyle zor zamanlardan geçerek bugünlere geldik. O günleri unutmamız gerekiyor." dedi.

AGD Manavgat Temsilcisi, Çanakkale'de can verenler için kan verme kampanyası düzenlediklerini belirterek, kan bağışında bulunanlara kitap hediye etti.

'ANTALYA'NIN YILLIK 100 BİN ÜNİTE KANA İHTİYACI OLUYOR'

Kızılay Antalya Kan Merkezi Doktoru Erkan Kaya, yıl içinde en fazla kan bağışının olduğu dönemin ilkbahar ve sonbahar mevsimleri olduğunu söyledi.

Kızılay Antalya Kan Merkezi'nin 2015 yılı hedefinin 60 bin ünite kan olduğunu belirten Kaya, kan toplamada Antalya'nın en duyarlı ilçesinin Manavgat olduğunu, bu nedenle ilçede haftada 2 defa çadır kurarak kan topladıklarını ifade etti. Manavgat'ta her çadır kurmada ortalama 50- 55 ünite kan topladıklarını anlatan Kaya, Antalya'nın yıllık 100 bin ünite kana ihtiyacının olduğunu, bunun Kızılay, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve şehir dışından gelen kanlarla ihtiyacın giderildiğini kaydetti. Kaya, kan verme hususunda toplumsal duyarlılığın her geçen gün arttığını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber AGD'liler, Çanakkale şehitleri anısına kan bağışında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER