Ahmet Hakan'a saldıran zanlının avukatı: Müvekkilim PKK'lı değil


Gazeteci Ahmet Hakan'a saldıranlardan Uğur Adıyaman'ın terör örgütü PKK üyesi olduğu yönünde haberler üzerine avukatı açıklama yaptı. Müvekkilinin linç girişimine uğradığını belirten avukat, bir şenlikte çekilen fotoğraf ve giydiği yerel kıyafetlerin PKK üyesi olduğuna kaynak gösterildiğini söyledi. Müvekkilinin İstanbul'da düzenli bir hayatı olduğunu ifade eden avukat, bu iddialar nedeniyle işini kaybettiğini belirtti.

Gazeteci Ahmet Hakan'a saldırı olayının faillerinden 3'ünün AK Partiye üye olduğu ortaya çıkmıştı. Saldırganlardan Uğur Adıyaman'ın da yerel kıyafetli fotoğrafı yayınlanarak terör örgütü PKK üyesi olduğu ileri sürülmüştü.

Adıyaman'ın avukatı Mehmet Benan Ülgen, yazılı açıklama yaparak bu iddiayı yalanladı. Müvekkilinin gözaltına alınmasından serbest bırakılmasına kadar bazı sosyal medya ve basın organlarında bir nevi linç girişimine uğradığını savundu.

Ülgen, bazı ulusal haber kanallarında yer alan bir haberde 'Ahmet Hakan'a saldıran zanlılardan Uğur Adıyaman'ın PKK mensubu olduğu belirlendi' denildiğini, 'PKK'nın dağ kadrosunda bulunan bir terörist olduğu' sözlerine yer verildiğini kaydetti.

Müvekkilinin yerel bir şenlik için gittiği Van'ın Gevaş İlçesi'nde yerel kıyafetlerle çekilmiş fotoğraflarını bu habere kaynak gösterildiğini söyleyen Ülgen, "Yine yerel kıyafetlerle çekilmiş olan fotoğraflar 'terör örgütü üyeliği' iddiasına dayanak yapılmıştır. Müvekkilim İstanbul'da yaşayan, evli, düzenli bir hayatı olan ve bir kamu hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan birisidir. Durum böyleyken dağ kadrosunda bir terörist olma iddiası tamamen asılsız ve karalamaya yöneliktir." dedi.

Müvekkilinin akrabalarından bir kısmının Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çeşitli görevlerde yıllarca hizmet verdiklerini belirten Ülgen, bu haberler nedeniyle Adıyaman'ın işini kaybettiğini, maddi ve manevi anlamda çöküntüye uğradığını ifade etti. Ülgen, konuyla ilgili yasal haklarını saklı tuttuklarını açıkladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ahmet Hakan'a saldıran zanlının avukatı: Müvekkilim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER