AK Parti, Manisa'da oyunu artırmasına rağmen milletvekili sayısını artıramadı


Manisa'da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, AK Parti'nin oy oranını artırmasına rağmen milletvekili sayısında değişiklik olmadı. CHP az da olsa oyunu yükseltmesine, MHP ise oyunu düşürmesine rağmen mevcut milletvekili sayısını korudu. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti Manisa'dan 4, CHP 3, MHP de 2 milletvekilini Ankara'ya gönderdi.

7 Haziran'da yapılan seçimlerde Manisa'da 327 bin seçmenin oyunu alan AK Parti, bu seçimlerde oyunu 385 bine çıkardı. AK Parti bu sonuçla, geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi Manisa'dan 4 milletvekili çıkararak Selçuk Özdağ, Recai Berber, Uğur Aydemir ve Murat Baybatur'u TBMM'ye gönderdi.

Manisa'da AK Parti'den sonra en çok oyu CHP aldı ve 3 milletvekili çıkardı. CHP, Ankara'ya Özgür Özel, Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer'i tekrar gönderdi.

Manisa'da seçimin en çok oy kaybedeni MHP oldu. Geçtiğimiz seçimde MHP'den ikinci sıradan milletvekili seçilen Zeynel Balkız'ı bu seçimlerde aday göstermeyen MHP'nin 7 Haziran'da aldığı 210 bin 986 olan oyu, bu seçimlerde 160 bine kadar düştü. MHP Manisa'dan Ankara'ya Erkan Akçay ve Osman Oktay'ı gönderdi.

7 Haziran'da oy oranını artıran HDP de bu seçimde hayal kırıklığı yaşadı. 7 Haziran'da 60 bin seçmenin oyunu alan HDP'nin bu seçimlerde aldığı oy 48 bine düştü.

Manisa'da sırasıyla BBP, SP, HAKPAR, DP ve Vatan Partisi oylarını cüzi miktarda artırdı. CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti, Manisa'da oyunu artırmasına rağmen milletvekili... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER