AK Partili adaylar protesto edilince esnaf ziyareti polis ordusuyla yapıldı


AK Parti Van milletvekili adayları, geniş güvenlik önlemleri altında esnafları ziyaret etti. Karanfil dağıtarak dolaşan AK Partilileri bir grup yuhalayınca, sivil polisler müdahale etti. Kısa süreli gerginlik sonrası AK Partililer güvenlik önlemlerini daha da artırarak çok sayıda sivil polisler eşliğinde ziyaretlerine devam etti.

Van'da seçim çalışmaları yapan AK Partililer, dün Başkale İlçesindeki gerginlikten sonra bugün de Van'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet caddesinde yuhalanınca polis müdahale etti. Öğlen saatlerinde AK Parti seçim bürosunda bir araya gelen aralarında AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti milletvekili adayları, gençlik kolları ve kadın kolları üyesi yaklaşık 30 kişi ellerinde karanfillerle Hastane Kavşağı'ndan itibaren esnafı ziyaret etmeye başladı. Geniş güvenlik önlemleri altında karanfil dağıtarak ziyaretlerini sürdüren AK Partililer, Rus Pazarı civarında bir grup esnafın tepkisiyle karşılaştı.

Dağıtılan karanfilleri alıp yere atan ve yuhalayan yaklaşık 20 kişilik esnaf grubuyla AK Partililer arasında tartışma başladı. Bunun üzerine sivil polisler olay yerine gelerek araya girince, gerginlik daha da arttı. Gerginlik üzerine AK Partililer olay yerinden ayrılarak HDP seçim bürosuna girdi. HDP'liler tarafından ayakta karşılanan ve alkışlanan AK Partililer burada bir süre oturdu. Masalara karanfil bırakan AK Partililer, oradan da ayrılarak ziyareti sürdürdü. Gerginlik üzerine güvenlik önlemleri arttırıldı. AK Partililer çevik kuvvet nezaretinde esnaf ziyaretini sürdürdü.

Ayrıca, sürekli saldırıya uğrayan AK Parti milletvekili adaylarının tanıtımı yapılan seçim araçlarının camlarına çelik teller çekildiği görüldü.

Dün Başkale'de seçim çalışması için esnafı ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve beraberindekilere saldırıya uğradığı iddia edildi. AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda olaylar sonrası açıklama yaparak, HDP'nin seçim çalışmalarına engel olmaya çalıştığını iddia etti. Soğanda, "Bu saldırganların bulunup cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.
Soğanda'nın açıklamasından sonra aralarında DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak'ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili adaylar protesto edilince esnaf ziyareti polis... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER