AK Partili başkandan tepki çeken paylaşım

AK Partili başkandan tepki çeken paylaşım

AK Partili belediye başkanının sosyal paylaşım sitesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'Ümmetin reisi' ifadeleriyle bahsetmesi ve merhum Başbakan Bülent Ecevit'in dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ile çekilen fotoğrafına yer vermesi tepki çekti.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençler ile 24 Ekim tarihinde Şahinbey Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek buluşmasını Facebook hesabından duyurdu. Duyurusunda da 'Milletimizin ve ümmetimizin reisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 24 Ekim'de Şahinbey Kapalı Spor Salonumuzda gençler ile buluşuyor. Dünyanın hakim güçlerine hilale saygıyı öğreten büyük ustayla buluşmayı kaçırmayın' ifadelerine yer verdi. Yapılan paylaşımda ayrıca Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile fotoğrafıyla birlikte merhum Başbakan Bülent Ecevit'in dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ile çekilen fotoğrafı yer aldı. Yapılan bu paylaşım da büyük tepki gördü. Gelen tepkiler üzerine ise Ecevit'in fotoğrafı kaldırıldı.

Yapılan paylaşımlarla ilgili tepki gösteren CHP'li Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, "Yaklaşan seçimler öncesi bu yapılanlar bir belediye başkanına yakışmıyor. Hele hele rahmetli Bülent Ecevit'in fotoğrafıyla çağrı yapması hiç yakışmıyor. Ülkemizde başbakanlık yapmış, rahmetli olmuş birisi üzerinden yapılan bu siyasi propagandayı duyarlı bütün vatandaşlarımızın vicdanlarına havale ediyorum, bu paylaşımı kınıyorum." dedi.

CHP Gaziantep milletvekili adayı Akif Ekici ise "Tahmazoğlu herhalde o fotoğrafın hangi pazarlığın resmi olduğunu bilmiyor. Bilseydi paylaşmazdı çünkü. O fotoğraf, para karşılığında Türkiye'yi Avrupa'nın kapı bekçisi yapmanın ve ülkemizi mülteci çöplüğüne dönüştürmenin fotoğrafıdır. Tahmazoğlu bununla mı övünüyor acaba?" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili başkandan tepki çeken paylaşım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER