AK Partili Salim Uslu: Parlamenter sistemin arızası bu dönemde görülmüştür

AK Partili Salim Uslu: Parlamenter sistemin arızası bu dönemde görülmüştür

AK Parti Çorum Milletvekili Salum Uslu, yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili parlamenter sistemin arızasının bu dönemde görüldüğünü söyledi. "Çorum'un küçük sorunlarının Ankara'dan çözülmek zorunda kalması ya da Çorum'un ya da çevre illerin Ankara'ya mahkum kalması doğru değil." diyen Uslu, "Bence yerinden yönetimi güçlendiren yeni bir yaklaşıma ihtiyaç var." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 26. dönem milletvekillerinin Meclis'teki kayıt işlemleri başladı. Mazbatalarını alan milletvekillerinin kayıt yaptırabilmesi için Şeref Holü'nde masalar oluşturuldu. AK Parti Çorum milletvekilleri Salum Uslu, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan kayıt işlemlerini tamamladı. Parmak izi veren milletvekilleri, milletvekili rozetlerini taktı.

Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'un rozetini takan kızı, "Geçen sefer babam taktı, 6 ay oldu. Bu sefer ben takacağım, 6 yıl olacak." ifadelerini kullandı. Kendisinin yaptığı baklavayı basın mensuplarına ikram eden Kurt da "2023'e beraber gideceğiz inşallah. Çocuklarımız ve gençlerimiz için tecrübelerimiz, enerji bizde hep beraber." dedi. Ahmet Sami Ceylan'ın rozetini de eşi taktı.

AK Parti Çorum Milletvekili Salum Uslu, 26. dönemde de birlikte olunacağını ifade etti. Millet ve memleket için hayırlı olmasını dileyen Uslu, 7 Haziran seçim sonuçlarında halkın mesajını iyi okudukları için tekrar halkın teveccühüne mazhar olunduğunu ifade etti. Yeni dönemde ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmenin eş zamanlı geliştirileceğine inandığını belirten Salum Uslu, devletin bekası ve milletin varlığının sürdürülmesi konusunda çalışacaklarını kaydetti.

"YERİNDEN YÖNETİMİ GÜÇLENDİREN YENİ BİR YAKLAŞIMA İHTİYAÇ VAR"

Çorum leblebisi dağıtan Uslu, yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili bir soruya ise "Bence parlamenter sistemin arızası bu dönemde görülmüştür. O nedenle bireysel hak ve özgürlükleri genişleten, geliştiren, krizlerin, kaosların nedeni olmayan yeni bir anayasaya, sivil ve demokratik anayasaya ihtiyaç var. Yeni bir anayasa gereklidir bu ülkeye. Çorum'un küçük sorunlarının Ankara'dan çözülmek zorunda kalması, yada Çorum'un yada çevre illerin Ankara'ya mahkum kalması doğru değil. Bence yerinden yönetimi güçlendiren yeni bir yaklaşıma ihtiyaç var. Demokratik mekanizmaların etkin bir şekilde çalışmasını sağlayacak, demokratik ve uzlaşma kültürünün özellikle öne çıkaracak sivil, demokratik, katılımcı bir anayasaya her zaman ihtiyaç var." diye konuştu.

Anayasanın en temel öncelliğinin istikrarı sağlaması olması gerektiğini belirten Uslu, mevcut anayasanın bu istikrarı sağlamaya yetmediğini savundu. İstikrarı sağlayacak yeni düzenlemelerin Anayasa'da yer alacağına inandığını dile getiren Uslu, her şeye hayır diyen bir muhalefet anlayışının partilerine ve ülkeye yararı olmadığının görüldüğünü kaydetti.

İstikrarı sağlayacak yegane sistemin başkanlık sistemi olduğunu savunan Uslu, başkanlık sisteminin her zaman hesap verebilir olduğunu ama cumhurbaşkanının hesap verme özelliği olmadığını kaydetti. Başkanlık sisteminin yeterince anlatılmadığını dile getiren Uslu, nasıl bir başkanlık sisteminin cevabının yapılacak tartışmalar içinde bulunabileceğini sözlerine ekledi.Salim-Uslu-Parlamenter-sistemin-arizasi-bu-donemde-gorulmustur-1931627.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili Salim Uslu: Parlamenter sistemin arızası bu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER