AK polis teşkilatı kuruluyor

Polis Koleji'ni kaldıran AKP şimdi de KPSS yerine mülakatla polis alımına başlıyor. Uzmanlara göre amaç AKP’li polis teşkilatı...

AK polis teşkilatı kuruluyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde tüm kamu kurumlarında personel alımı ve yükselmelerde KPSS’nin ortadan kaldırılması ve mülakatın geçerli olması talimatı emniyet teşkilatında uygulamaya konuluyor. Meclis Genel Kurulu’ndan geçen iç güvenlik yasası ile emniyet teşkilatı kanununda da değişiklikler yapıldı. Daha önceden ÖSYM ve MEB tarafından merkezi yazılı sınavlarla terfi eden polis amirleri de bundan sonra mülakatlarla terfi ettirilecek. Edinilen bilgiye göre, terfileri mülakatla yapmak için Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü’nün koordinesinde rütbe terfi yönetmeliği taslağı da hazırlandı.

MERKEZİ SINAV KALDIRILIYOR 

Taslakla birlikte ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınav kaldırılarak yerine uzaktan sınav ve mülakat getiriliyor. Düzenleme ile uzaktan yapılacak yazılı sınavın etkisi terfilerde artık yüzde 30 olacak. Mülakat puanı ise terfileri yüzde 70 oranında etkileyecek. Tartışmalı düzenlemeyle torpil döneminin açılacağı ve partilere yakın isimlerin terfi ettirileceği belirtiliyor.

DANIŞTAY İPTAL ETTİ 

Yasanın TBMM’den geçmesine rağmen Danıştay'ın kurumlardaki torpilin önünü açan mülakat sınavları ile ilgili dikkat çeken kararları bulunuyor. Danıştay, mülakatın terfilerde belirleyici etkiye sahip olduğu sistemi haksız bulan bir çok iptal kararına imza attı.

Öte yandan sıkıyönetim paketi ile 5 yıl terfi edemeyenlerin zorla emekli edilmesinin önü açılmıştı. Bu kapsamda, personelin göstermelik mülakat sınavıyla meslekten uzaklaştırılabileceği iddia edildi.

Kaynak: Millet Gazetesi

<< Önceki Haber AK polis teşkilatı kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER