Akıncı: Davutoğlu ve görevlendireceği isimleri en kısa zamanda bekliyoruz


KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs'ta çözüm için sadece liderlerin imzasının yeterli olmayacağını belirtti. Akıncı, "Çözüme halklar karar verecek." dedi. Türkiye'yle yakın istişare içinde olduklarını aktaran Akıncı, Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun ve görevlendirilecek bakanın en kısa sürede ziyaretini beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bağımsızlık İttifakı heyetini kabul etti. Kabulde yaptığı açıklamada Akıncı, 'ne olursa olsun bir çözüm olsun' anlayışında olmadıklarını kaydetti.
Eşitliğin, özgürlüğün ve güvenliğin temin edileceği bir çözüm istediklerini vurgulayan Akıncı, Kıbrıs'ta çözüm parametrelerinin belli olduğunu kaydederek, kendinden önceki dönemde yapılanları da çöpe atmadıklarını, zemin kabul ettiklerini söyledi.

Kıbrıs konusunda çok hassas bir dönemine girildiğini vurgulayan Akıncı, Kıbrıs Türk halkının verdiği sorumluluğu hakkıyla yerine getirmek için ekibiyle birlikte var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Akıncı, Kasım ayı içerisinde toplam 6 görüşme yapacağını, 4 farklı ülkenin Dışişleri Bakanlarının Kıbrıs'a geleceğini ve en az 3 tanesinin kendisini makamında ziyaret edeceğini anlattı. Türkiye'yle yakın istişare içinde olduklarını aktaran Akıncı, Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun ve görevlendirilecek bakanın en kısa sürede ziyaretini beklediğini söyledi. Türkiye'yle her konuda işbirliği içerisinde olduklarını, Türkiye'nin sadece Kıbrıslı Türkler için değil, bölge için de son derece önemli bir ülke olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye'nin de adada bir çözümü arzuladığını kaydetti.

"ÇÖZÜME HALKLAR KARAR VERECEK"

Akıncı, çözüm için sadece liderlerin imzasının yeterli olmayacağını hatırlatarak, "İmzalayacağımız anlaşma, temenni ederim ki o noktaya varabilelim, çözüme halklar karar verecek." dedi.

Kendisinin uzun zamandır söylediği ancak inandırıcı bulunmayan 'aylar içinde çözüm olabilir' söylemini dün Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in 'Mayıs'tan önce de çözüm olabileceği' şeklinde dile getirdiğini ifade eden Akıncı, "Herkesin gönül huzuruyla onaylayabileceği bir çözüm için çalışıyoruz… Umarım herkes gereken dersi almıştır. Aynı şeyler bir daha yaşanmasın." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Akıncı: Davutoğlu ve görevlendireceği isimleri en kısa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER