AKP kurucusu Yaşar Yakış: Gül ile Babacan rahatsız

AKP kurucu üyesi ve ilk Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Koza İpek Holding'e yönelik kayyum atamasının Türkiye'nin küresel imajına ağır zarar verdiğini söyledi.

AKP kurucusu Yaşar Yakış: Gül ile Babacan rahatsız

Yakış, bir medya grubunun seçimler öncesinde gayri hukuki şekilde karartılmasının demokrasiyle bağdaşmadığını vurguladı. Türkiye'nin sorunlu kayyum atamasıyla dış dünyada çok olumsuz bir fotoğraf verdiğine işaret etti. 

Söz konusu uygulamaların hukuka, Anayasa'ya sığmadığını vurguladı. Yakış, Abdullah Gül ve Ali Babacan gibi bazı AKP kurucularının da kendisi gibi ülkede son dönemde yaşananlardan rahatsız olduğuna değindi.

Yakış, “Biz AK Parti'yi kurarken bunları hayal etmemiştik. Geleceğe dair ülke tasavvurumuz bu değildi. Benim gibi Gül, Babacan ve bazı kurucu üyeler yaşananları üzüntüyle izliyor. Yaşananlar normal değil zira. Ne böyle bir kayyum örneği yaşadık ne de böyle bir bilirkişi raporu gördük. Hukuk dışı haller var. Yasaları, hukuku zorluyorlar. Bugün olmasa bile bir gün mutlaka yaşanan bu hukuksuzluklar yargıdan döner. Hak sahibine iade edilir. Umalım ki ülke girdiği bu yoldan bir an önce dönsün.” diye konuştu.
<< Önceki Haber AKP kurucusu Yaşar Yakış: Gül ile Babacan rahatsız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER