AKP'li Belediye Başkanı habere kızdı; kermes kapattırdı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İşçi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kermesi zabıta ekiplerince kapattırdı.

AKP'li Belediye Başkanı habere kızdı; kermes kapattırdı

Kermese belediye ekiplerince işyeri ruhsatı istenmesi dün haberlere konu olmuş ve kermesi düzenleyen dernek yetkilileri, belediyenin böyle bir hakkının kanunda yeri olmadığını belirterek tepki göstermişti. Sandıklı Belediyesi Zabıta Amir Vekili Mehmet Akşit’in kermese gelerek “Gazetelerde haberiniz çıkmasaydı kapatmayacaktık.” demesi dikkat çekti. 


Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün haberlere kızdığını ifade eden Zabıta Amiri'ne göre Başkan'ın iyi niyeti suistimal edildiği için kermes kapattırılmış. Kermesi mühürleyen ve içeridekilerin alınmasına dahi fırsat vermeyen zabıta ekiplerine toplanan kalabalık, 'Bombalar, silahlar bitti, sıra pasta böreğe mi geldi?', 'Vurun kilitleri belki bu talimatı verenlere saraydan madalya gelir' diyerek tepki gösterdi. 

'BELEDİYE BİRLİK BERABERLİĞİ BOZUYOR İNSANLARI RENCİDE EDİYOR'

Kermesin kapatılması üzerine MHP Sandıklı İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul bir açıklama yaparak olaya tepki gösterdi. Tuğrul, "Son zamanlarda Sandıklı Belediyesi'nin bazı hayır kurumlarının, derneklerin öğrenciler yararına düzenledikleri kermesleri zabıta marifetiyle kapatma ve baskı uygulayarak hak ve hukuksuz bir şekilde engelleme yolunu seçtiğini görüyoruz." dedi. Tuğrul, “Memleketten her gün şehit haberleri geldiği bir dönemde belediyenin bu haksız uygulamaları birlik ve beraberliğimizi bozmakta, insanlarımızı rencide etmektedir.” şeklinde konuştu. Tuğrul, hayır faaliyetlerine, kermes faaliyetlerine geçmiş günlerden destek veren belediyenin 'bizden', 'sizden' diyerek vakıflara, derneklere ayrımcılık yapmasının kabul edilemez bir şey olduğunu anlattı.


CİHAN
<< Önceki Haber AKP'li Belediye Başkanı habere kızdı; kermes kapattırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER