Aktif Eğitimciler Sendikası 'atama ve yer değiştirme yönetmeliğini' hukuka aykırı bularak yargıya taşıyacak.
Şanlıurfa Aktif Eğitimciler Sendikası il yönetim kurulu ve tüm ilçe teşkilatları ile geçen hafta yürürlüğe giren atama ve yer değiştirme yönetmeliğini değerlendirmek amacıyla çalıştay düzenledi. Yüzbinlerce öğretmenin yaşamını etkileyecek 'atama ve yer değiştirme yönetmeliği ' 17 Nisan 2015 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe göre zorunlu hizmet bölgelerinde çalışmaya teşvik; Eş durumuna bağlı yer değişikliklerinde, öğretmenin eşinin bulunduğu yerde kesintisiz üç yıl sigortalı olma zorunluluğu; 30 Eylül 2015'ten itibaren aynı yerde 12 yıl görev yapan öğretmenler rotasyona tabi tutulması; Aday öğretmenlerden performans değerlendirmesinde 50 puan alamayanlar memuriyetten atılacak olması gibi birçok karar uygulamaya girdi.
Aktifsen Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakmak, "Düzenlediğimiz çalıştayda yürürlüğe giren yönetmeliğin olumlu ve olumsuz yönlerini tartıştık. Kamuoyunda bu yönetmeliğin öğretmenlerimize avantaj getireceği algısı verilerek öğretmenlerimizin hayatını olumsuz yönde etkileyecek kararlar gündeme getirilmemesi üzerine basın açıklaması yapma zorunluluğu hissettik." dedi.
Yönetmelikte yüzbinlerce öğretmenin hayatını olumsuz etkileyecek maddeler üzerinde çalıştıklarını ve öneriler hazırladıklarını aktaran Şube Başkanı Çakmak, şunları söyledi: "Aktif Eğitimciler Sendikası olarak 17.04.2015 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin anayasa, yasalar ve uluslararası sözleşmelere aykırı, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerini aşan maddeleri; kamu yararı, hizmetin gerekleri ve pedogojik yönleri de incelenerek eğitim çalışanlarının lehine olacak biçimde düzenlenmesi için detaylı görüşlerimizi bakanlığa, hukuki hataları ise dava açmak yoluyla mahkemeye taşıyacağımızı tüm ilgililere saygıyla duyururuz." CİHAN