Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ne iki yılda 140 bin fidan dikildi


Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgeleri arasında yer alan, modern altyapısı ve lojistik avantajlarıyla sanayicilerin dikkatini çeken Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), çevre yatırımlarında da öne çıkıyor. 2014 Şubat ayından bu yana bölgeye dikilen 140 bin fidan, ağaca dönüşerek bölgenin çehresini değiştiriyor.

ALOSBİ'ye İzmir Valiliği ile Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ağaçlandırma projesiyle başta selvi ve kızılçam olmak üzere yaklaşık 350 bin fidan daha dikilecek. Bünyesindeki 3 milyon metrekare alanı yeşillendirme hedefi bulunan ALOSBİ, 600 bin metrekare park, spor alanı ve faal yeşil alanın yanısıra 800 bin metrekare sağlık koruma bandı ve 1,6 milyon metrekare ağaçlandırma alanıyla Türkiye'nin en yeşil organize sanayi bölgelerinden birisi olarak ön plana çıkıyor.

ÇEVREYLE UYUMLU

Fidan dikimlerine devam edileceklerini belirten ALOSBİ Müdürü Bülent İlktuğ, 30 hektar alanın fidan dikimi için hazırlandığını, 50-60 bin fidan daha dikileceğini söyledi. Türkiye'deki en yeşil OSB'lerden birisi olmayı hedeflediklerini ifade eden İlktuğ, "Bölgede, gerek arıtma tesisi gerekse de atık toplama sistemiyle çevre yönetim sistemi oluşturuldu. ALOSBİ, bu haliyle çevreyle sanayi uyumunun en güzel örneklerinden biri oldu." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ne iki yılda 140 bin fidan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER