Alman başbakan yardımcısı: Türkiye, bölgesinde hesaplanamaz bir risk faktörü


Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesini sert ifadelerle eleştirdi. Gabriel, Türkiye'yi "hesaplanamaz bir risk faktörü" olarak tarif etti.

Federal Ekonomi Bakanı ve Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, "Bölgede gerçek olan hesaplanamaz risk faktörünün Moskova değil Ankara olduğunu" söyledi.

Uçak krizi hakkında Alman haber ajansı dpa'ya konuşan SPD lideri Gabriel, "Öncelikle bu olay, bölgedeki farklı kesimlerin hesaplanamaz olarak tanımladığı bir oyuncuya işaret ediyor: Bu Türkiye'dir, Ruslar değil." eleştirisinde bulundu.

"TÜRKİYE'NİN KRİZDEKİ ROLÜ GÖZARDI EDİLEMEZ"

"Rusların hava sahası ihlalleri şimdiki gerginliğe sebebiyet vermiş olabilir, fakat buna rağmen Türkiye'nin bu ihtilafta zor rolü de gözden kaçırılmamalıdır." diyen Gabriel, "Türkiye ile Rusya arasında savaş uçağının düşürülmesinden kaynaklanan gerginliğin IŞİD terörüne karşı oluşturulmaya çalışılan söz konusu uluslararası koalisyon sürecini olumsuz etkilememesini umduğunu" kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'deki çatışmaların sonlandırılmasını istediğini savunan Gabriel, Putin'in bu konuya "yüksek alaka duyduğunu" savundu. CİHAN
<< Önceki Haber Alman başbakan yardımcısı: Türkiye, bölgesinde hesaplanamaz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER