Alman Okul Ödülü için jüri çalışmalara başladı


2016 Almanya Okul Ödülü için 17 okul yarışacak. Aday okullarını çok sayıda başvurunun arasından seçen jüri, önümüzdeki haftalarda bu okulları ziyaret etmek ve haklarında rapor hazırlamak için Almanya'yı eyalet eyalet dolaşacak. Eğitim konusunda tecrübe kazanmış kişiler ve eğitim bilimcilerden oluşan jüri heyeti seçilen okulların müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri ve öğrencilerin velileriyle görüşecek, derslere girip projelere tanıklık edecek.

Jüri bu ayın sonunda ise Almanya dışında eğitim veren Alman okullarını seçecek ve bu okullara da ziyaret gerçekleştirecek. Almanya Okul Ödülü on yıldır veriliyor ve bu yıl ilk defa Almanya dışındaki okullar da başvuru imkânına sahip oldu. Jüri, nisan ayının başında 15 okulu ödüle aday gösterecek. Aday okullar 8 Haziran tarihinde Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in de katılacağı ödül töreninde yer alacak. Ödülü kimin evine götüreceği ise burada belli olacak. Ana ödülü kazanan 100 bin Euro'nun sahibi olacak. Diğer ödül sahipleri ise 100 Euro'yu derecelerine paylaşacak.

Adaylar arasında Baden-Württemberg, Berlin, Brandenburg'dan ikişer, Kuzey Ren-Vestfalya, Schleswig-Holstein'dan üçer, Bavyera, Aşağı Saksonya, Rheinland-Pfalz ve Saksonya'dan birer okul yer alıyor. Berlin'in Kreuzberg semtindeki okul, okulun temizlenmesi ve kahvaltıların hazırlanmasında öğrenci ve öğretmenlerin rolünün olması ile ödüle aday gösterilmiş. Okul yönetiminin ve not sisteminin olmadığı okulda, dersin nasıl görülmesi gerektiğine öğretmen ve öğrenciler birlikte karar veriyor.

Okulun başarısı ise karne ortalamasından belli. Ortaokulu bitirenlerin oranı yüzde 90, abiturda ise yüzde 70. CİHAN
<< Önceki Haber Alman Okul Ödülü için jüri çalışmalara başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER