Alman Tornadolar Türkiye'ye uğurlandı


Almanya'nın Suriye'de IŞİD terör örgütüne karşı işbirliği yapan ülkelere destek vermek amacıyla görevlendirdiği Tornado keşif uçakları Schleswig Holstein eyaletinin Jagel üssünden törenle İncirlik'e gönderildi.

Askerleri uğurlamak için birlikte Schleswig Holstein Başbakanı Torsten Albig ve Hava Kuvvetleri Birlikleri Komutanı Korgeneral Helmut Schütz'ün katıldığı bir veda töreni düzenlendi. Albig veda töreninde askerlerin çok açık bir şekilde dayanışma içinde olduğunu belirterek, "Biz de onlar ve aileleri ile dayanışma içinde olacağız." dedi.

Hava Kuvvetleri Birlikleri Komutanı Schütz ise operasyonun risksiz olmadığına işaret ederek, "Askerler iyi eğitimli ve iyi hazırlandılar." şeklinde konuştu.

Keşif uçaklarına Airbus A400M tipi nakliye uçağıyla birlikte 40 askeri personel eşlik ediyor. İncirlik'te konuşlandırılacak Alman Hava Kuvvetleri'ne ait Tornadolara Köln-Wahn üssünden havalanan yakıt ikmal uçağı da eşlik edecek.

Suriye ve Irak'taki operasyonlara destek verecek Almanya, Paris'teki terör saldırıları sonrası Fransa'nın IŞİD ile mücadelede yardım talep etmesi üzerine Suriye'deki uluslararası koalisyonu desteklemek üzere bölgeye bin 200 asker ile birlikte bir firkateyn ve Tornado tipi 6 askeri keşif uçağı gönderme kararı almıştı. Ocak ayından itibaren aktif görev alacak Alman savaş uçaklarının bombardımana katılmayacağı belirtiliyor.

Bu arada "Augsburg" firkateyni Doğu Akdeniz'deki Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle'yi koruma görevine başladı. Alman yakıt ikmal uçağı da müttefik bombardıman uçaklarının havada daha fazla kalabilmesine yardım etmek için ilk görevine çıkacak. CİHAN
<< Önceki Haber Alman Tornadolar Türkiye'ye uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER