'Şehitler ve gaziler üzerinden duygu sömürüsü yapanlara itibar edilmemeli'


Türkiye Mücahit ve Muharip Gaziler Derneği Antalya Manavgat Şube Başkanı Osman Nuri Arslan, gaziler, şehit ve şehit ailelerini istismar edilerek çıkartılan dergi, gazete, bülten ve değişik yayın organlarına itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Şehit, şehit yakınları ve gazilik gibi onurlu kavramları duygu sömürüsü altında 'şehit yakınları ve gazilere yardım ediyoruz' altında çıkartılan yayın organlarına toplumun itibar göstermemesi gerektiğinin altını çizen Arslan, "Manavgat'ta yol kenarında ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kartpostalı, küçük boy ay yıldızlı Türk bayrağını şehit ve gazi yakınlarına yardım ediyoruz diyerek turistlere satarak para kazananlar var. Bunların hiç biri Manavgatlı değil, dışarıdan gelerek kutsal değerler üzerinden duygu sömürüsü yaparak para kazanıyorlar. Toplum olarak bu tür duygu sömürüsü tacirlerine prim vermeyelim." dedi.

Manavgat Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, Muharip Gaziler Derneği'nin Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan binasında gazileri ziyaret etti. Başkan Arslan, Müdür Özgönül'e Manavgat'ta derneklerine üye gaziler hakkında bilgi verdi. Manavgat'ta derneklerine üye 89 gazinin bulunduğunu bunu 8'nin Kore, 4'nün terör ve 77'sinin ise Kıbrıs gazisi olduğunu söyledi. Derneklerine üye 89 gazinin hayat hikayeleri ile ilgili kitap çalışması yaptıklarını belirten Arslan, çalışmanın sonuna yaklaştıklarını, 2016'ta kitaplaştırarak yayına sunacaklarını ifade etti.

Şehitlerin nurlu, gazilerin onurlu asker olduğunun altını çizen Arslan, "Eline bir dergi ve gazete alarak falan yerdeki şehit ve gaziye yardım ediyoruz türü duygu sömürüsü çalışmaları, gerçek gazi ve şehit yakınlarına zarar veriyor. Maalesef ülkemizde Cuma namazı sonrası şehit ve gazi eşiyim diye dilenen yüzsüz insanlar. Bizim ülkemizde hiç bir şehit eşi ve gazi ve gazi eşi dilenmez. Bunlar olsa olsa duygu sömürüsü düzenbazı. Bu düzenbazların bu tür sahtekarlıkları maalesef bütün şehit, gazi ve yakınlarına zarar veriyor. Daha önce Manavgat'ta derneğimize üye Kore ve terör gazilerimizin fotoğraflarını hazırladıkları gazete ile satış yapmalarını ile ilgili suç duyusunda bulunduk. Mahkemeyi de kazandık." ifadesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Şehitler ve gaziler üzerinden duygu sömürüsü yapanlara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER