Almanya'da mülteci çocuklar için acil olarak Arap öğretmenlere ihtiyaç var


Almanya Federal Eğitim Bakanı Johanna Wanka, mültecilerle birlikte artan öğretmen ihtiyacının karşılanması için eyalet yönetimlerine bazı tavsiyelerde bulundu.

Ostthüringer gazetesine konuşan bakan, emekli öğretmenlere tekrar iş vererek, staj yeri bekleyen öğretmen adaylarının bekleme süresini azaltarak ve Arap ülkelerinden gelen öğretmenlerin diplomalarını kabul ederek açığın kapatılabileceğini söyledi. Wanka, "Almanya'nın Arap ülkelerinden gelen iyi entegre olmuş pedagoglara acil ihtiyacı var." dedi.

ENTEGRASYON KANALI YERİNE DAHA ÇOK PROGRAM

Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisinin Müslüman mültecilere yönelik yeni bir televizyon kanalı açılması fikrine sıcak bakmadığını dile getiren Wanka'ya göre mültecilere Alman öncü kültürünü kabul ettirecek 'Entegrasyon Kanalı' kurmak yerine devlet kanallarında mültecilere yönelik yeni programların düşünülebileceğini söyledi. Wanka, "Bu gibi programlar, Almanya'da örneğin kadın erkek eşitliği gibi, neyin normal olduğunu, gösterebilir. Ancak bu programlar entegrasyon kurslarının yerini tutmaz." şeklinde konuştu.

PEGİDA YÜRÜYÜŞÜNE KATILAN ÖĞRETMENLERE DİKKAT

Eğitim Bakanı Wanka, göçmen karşıtı Pegida yürüyüşlerine katılan öğretmenler hakkındaki görüşlerini de paylaştı. Wanka, bu gibi öğretmenlerin okul müdürleri için bir uyarı işaretinden daha fazlası olması gerektiğini ifade etti. Wanka, Pegida gösterilerinin önüne geçmek için okullarda özellikle politika ve tarih derslerinde demokratik değerlerin daha güçlü bir şekilde verilmesi gerektiğine işaret etti. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da mülteci çocuklar için acil olarak Arap öğretmenlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER