Almanya'da öğrenciler okula başlıyor; 30 bin öğretmen açığı var


Almanya'da okulların açılmasıyla birlikte öğretmen açığının had safhada olduğu ortaya çıktı. Dilbilimciler Birliği'nden yapılan açıklamaya göre ülkenin 30 bin kadar öğretmene ihtiyacı var. Öğretmen eksikliğinden en çok doğu eyaletleri etkileniyor.

Dilbilimciler Birliği Başkanı Heinz-Peter Meidinger, öğretmen açığının Gymnasiumların yanı sıra Hauptschule ve meslek okullarında kendini gösterdiğini dile getirdi. Öğretmen eksikliğinin en çok hissedildiği dersler ise Matematik, Fizik ve Kimya. Meidinger, Doğu Almanya'da patlak veren ciddi öğretmen eksikliğini ise emekliye ayrılanların sayısının artmasına bağladı.

Bir diğer sorun ise öğretmenlik okuyanların Gymnasium'da öğretmenlik yapma fikrine sıcak bakmamaları. Sebebi ise kötü istihdam şartları olarak açıklanıyor. Edinilen bilgilere göre bu eğitim ve öğretim yılında Gymnasiumlara Almanya çapında yüzde on oranında daha az öğretmen yerleştirildi. Berlin ise ihtiyaç duyduğu 2 bin öğretmeni hemen hemen buldu ve fazla öğretmen açığı olmadan yeni eğitim ve öğretim yılına başladı.

Böylelikle Berlin'in kadrolu öğretmen olmadan rekabet kabiliyetine sahip olamayacağını iddia eden sendikalar ve Hıristiyan demokrat siyasiler yanıldı. Berlin bu yılda başka mesleklerden insanları öğretmenliğe kazanmanın yanı sıra Baden-Württemberg ve Bavyera'dan tecrübeli öğretmenleri ikna etmeyi başardı CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da öğrenciler okula başlıyor; 30 bin öğretmen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER