Almanya'daki Selefilerin lideri Lau tutuklandı


Almanya'daki Selefilerin önde gelenlerinden Sven Lau Mönchengladbach'ta gözaltına alındı. Lau savcılığın talimatı doğrultusunda insani yardım adı altında yurtdışında terör örgütlerini desteklemekle suçlanıyor. Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jäger, "Lau, çok sayıda genci aşırılığa çeken KRV'deki Selefilerin başı." açıklamasını yaptı.

Yıllardır Anayasayı Koruma Teşkilatı (istihbarat) tarafından da yakından izlenen Lau'yla ilgili açıklama yapan Bakan Ralf Jäger, "Selefi Lau gibiler şiddeti kutsayan propaganda ile kriz bölgelerinde zor durumda olan insanlara yardım adı altında genç insanların radikalleşmesinin altyapısını hazırlıyorlar. Bunlar, gençlerin Irak ve Suriye'deki radikal terör örgütlerine katılmaları için çalışıyorlar." dedi.

Jäger polis ve Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın bu kişilerin üzerine ısrarlı bir şekilde gitmeye devam edeceğini belirtti ve "Fanatik nefret söylemcilerine mesajımız net: Hukuk devleti şiddetin ve aşırılığın karşısındadır." dedi.

Sven Lau 2011 yılına kadar kurduğu 'Einladung zum Paradies' (Cennete Davet) ağı ile Mönchengladbach ve çevresinde Selefilik propagandası yapmıştı. Daha sonraları çok sayıda kampanya ile aynı doğrultuda çalışmasına rağmen en meşhur kampanyası Almanya genelinde Kur'an dağıtılan 'oku' kampanyası olmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'daki Selefilerin lideri Lau tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER