Almanya neden kapattığını açıkladı

Alman Lisesi ve Almanya'nın İstanbul Konsolosluğu'nun kapatılmasıyla ilgili Almanya'dan açıklama geldi

Almanya neden kapattığını açıkladı

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, 'Türkiye'deki Alman temsilcilikleri somut saldırı tehdidi üzerine kapatılmıştır' dedi. Reuters'ta yer alan habere göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ankara büyükelçiliğinin olası saldırı tehditleri nedeniyle kapatıldığı duyuruldu. İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu ve Alman Lisesi'nin de kapatıldığının doğrulandığı açıklamada, Alman Lisesi'nin 'teyid edilmemiş bir uyarı' gerçekçesiyle kapatıldığı belirtildi.

'BELİRGİN VE ÇOK CİDDİ GÖSTERGELER VAR'
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de bu kararın, Alman temsilciliklerine karşı terör saldırısı düzenleneceğine yönelik ‘belirgin ve ciddi göstergeler’in ardından alındığını söyledi. Steinmeier, “Dün akşam, güvenlik yetkililerimize Türkiye’deki Alman temsilciliklerine karşı terör saldırısı düzenleneceğini gösteren birkaç tane belirgin ve çok ciddi ipuçları ulaştı” diye konuştu. Sabah saatlerinde Taksim'deki konsolosluk binası ile Alman Lisesi'nin kapatıldığı duyurulmuştu.
'CİDDİ BİR UYARI SEBEBİYLE TEDBİR AMAÇLI KAPALIDIR'
Başkonsolosluğun kapısına bugün kapalı olunduğuna dair yazı asılırken nedeni ile ilgili açıklama yapılmamıştı. Birkaç saat sonra ise o yazıya ek olarak başkonsolosluğun neden kapalı olduğunu içeren bir yazı daha asıldı.
TOMA VE YÜZLERCE POLİS GÖNDERİLDİ

Bu arada Almanya'nın İstanbul Gümüşsuyu'nda bulunan başkonsolosluk binasının önüne öğle saatlerinde 5 otobüs dolusu çevik kuvvet polisi ve 1 TOMA geldi. 

Gümüşsuyu Caddesi'ne konuşlanan polisler nöbet tutmaya başladı.

<iframe width="650" height="385" src="http://www.samanyoluhaber.com/web-tv/embed/16997/650/" allowfullscreen frameborder="0"></iframe><br/><p><a href="http://www.samanyoluhaber.com/web-tv/alman-konsoloslugu-onune-toma-ve-polis-onlemi-16997-video-haberi/" target="_blank" title="Alman konsolosluğu önüne TOMA ve polis önlemi">Alman konsolosluğu önüne TOMA ve polis önlemi </a> | <a href="http://www.samanyoluhaber.com/web-tv/" target="_blank" title="Samanyolu Haber">Samanyolu Haber</a></p>
<< Önceki Haber Almanya neden kapattığını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER