KKTC Başbakanı: İnşallah Türkiye'deki terör hadiseleri kısa sürede durur


Türkiye'deki son gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulunan KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, "Terör, hiçbirimizin tasvip edemeyeceği olaylardır." dedi.

Kalyoncu, Meclis'teki Mavi Salon'da Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Konfederasyonu heyetini kabul etti. Kabulde konuşan Kalyoncu, "İnsanlar ölüyor, öldürülüyor. Büyük oranda ekonomik servetler heba ediliyor." diye konuştu.

"Tabii ki giden canların yanında ekonomik servetin önemi yok ama insanlar dünyaya daha iyi yaşamak için gelir." diyen Kalyoncu, "Heba edilen ekonomik servetin insanların yaşamında önemi var. Türkiye'nin dengesizleştirilmesi bizi zayıflatan bir durumu ortaya çıkarır. Türkiye ne kadar iyi durumdaysa pazarlık gücü o kadar artar." açıklamalarında bulundu.

Kabulde terör konusunda açıklamalarda bulunan Başbakan Kalyoncu, Ankara'daki patlama nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ve Türkiye halkına başsağlığı mesajı ilettiklerini söyledi. Kalyoncu, "İnşallah kısa sürede Türkiye bu terör hadiselerini durdurur, bunlara bir son verilir, Güneydoğu da bir rahata kavuşur." şeklinde konuştu.

Kabulde söz alan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Seydhan Karadağ ise "Bu Kürt-Türk meselesi değil. Atalarımızı yenemeyen zihniyet bugün aynını yapmaya çalışıyor. Dikkatli ve duyarlı olunması gerek." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber KKTC Başbakanı: İnşallah Türkiye'deki terör hadiseleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER