Mert Fırat ihtiyaç haritası projesini Hacettepeli öğrencilere anlattı


Ünlü oyuncu Mert Fırat, farklı ihtiyaçları olan insanlarla bunları karşılamak isteyenleri aynı platformda buluşturmayı amaçladığı 'İhtiyaç Haritası' projesini üniversiteli öğrencilere anlattı.

Ünlü oyuncu Mert Fırat, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nün davetlisi olarak bir sosyal sorumluluk projesi olan 'İhtiyaç Haritası' projesini anlatmak üzere Hacettepeli öğrencilerle buluştu. Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte Mert Fırat ve İhtiyaç Haritası Ekibi, katılımcılara İhtiyaç Haritası sistemi hakkında detaylı bilgi verdi.

Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Mert Fırat, "Tüm olumsuz şartlara rağmen biz iyilikte ve başkalarının dertleriyle kendi dertlerimizi birleştirdiğimiz noktada ancak buluşabileceğiz. Başka türlüsü zaten mümkün değil. Temelde tema bu olduğu sürece tüm ideolojiler, tüm fikirler, tüm bakış açıları, tüm üzüntüler ve tüm sevinçler bir noktada buluşabiliyor. İyilik her şeyi sınırsızlaştırıyor aslında" dedi.

Fırat, İhtiyaç Haritasının farklı konulardaki ihtiyaçların ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online bir platform olduğunu ve bu platformun Türkiye'nin her yerinden kullanılabildiğini belirtti. İhtiyaçların karşılanması sürecinde Türkiye'nin dört bir yanından gönüllülerle çalıştıklarını ifade eden Fırat, "Para yerine mevcut kaynakların tekrar verimli bir şekilde kullanılmasını sağlıyoruz. www.ihtiyacharitasi.org sitesi üzerinden yapılan çalışmalarda hiçbir şekilde nakit akışı yapılmamaktadır." diye konuştu.

İhtiyaç Haritası Projesini duyduğu andan itibaren öğretim elemanları ve öğrenciler ile çok heyecanlandıklarını anlatan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmihan Artan, "Mutlaka yapabileceğimiz bir şeyler olduğunu düşündük. Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrenci Komisyonu ile beraber Mert Fırat ve Proje Ekibini okulumuza davet ettik. Bu güzel projeye bizler de katkıda bulunmaktan mutluluk duyduk." ifadelerini kullandı.

Artan, Mert Fırat ve İhtiyaç Haritası ekibine teşekkür etti. Prof. Artan, "16 Mart 2016 anısına harita üzerine 16 adet destek pini taktık. Bundan böyle de bu anlamlı projenin bir parçası olarak katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Sadece çocuk gelişimcileri değil, tüm üniversite öğrencilerini, toplumun tüm kesimlerini, her yaş ve pozisyondaki duyarlı kişileri projeye katkı vermeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Mert Fırat ihtiyaç haritası projesini Hacettepeli öğrencilere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER