Ankara Azize Tereza Katolik Kilisesi'nde Noel ayini yapıldı


Katolik Hristiyanlar tarafından Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen 24 Aralık gecesi Ankara'daki Azize Tereza Katolik Kilisesi'nde ayinlerle kutlandı. Ayine Hristiyan vatandaşların yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan ve CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer'de katıldı.

Ankara'nın Ulus semtinde bulunan Katolik Azize Tereza Kilisesi'nde, Hz. İsa'nın doğum günü kabul edilen 24 Aralık gecesi Noel ayini düzenlendi. Düzenlenen ayine katılan cemaat, dualar ve ilahiler eşliğinde Noel'i kutlayarak, mum yaktı. İncil'den ayetlerin okunduğu ve dualarla devam eden ayine CHP'li Milletvekillerinden Selina Doğan ve Zülfikar İnönü Tümer'de katıldı.

CHP'Lİ DOĞAN: BU KİLİSENİN ÇANI HİÇ SUSMASIN

Ayine katılan Hristiyanların noelini kutlayan Selina Doğan, kilisede kısa bir konuşma yaptı. Doğan, "Ankara'nın kasvetli havasından uzak bu küçük toplulukla bu sıcak ortamda sizlerle birlikte olmak benim için çok daha anlamlı. Ülke olarak ülkemizin bulunduğu coğrafya olarak zor günlerden geçiyoruz o yüzden bu gece barış için yaptığımız duaların çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Aslında bizim üzerimizde yaşadığımız topraklarda dünyada eşi benzeri olmayan yüzlerce medeniyete binlerce yıl sahiplik etmişiz. Bizlerin üzerine düşen bu birlikte yaşama kültürünü ısrarla yüceltmek bunu devam ettirmek çocuklarımızın kendi kimlikleriyle özgürce kimliklerini ifade edecek şekilde yaşayacakları ortamları oluşturmak. Bu kilisenin çanı hiç susmasın bu mumlar hiç sönmesin diyorum. Her birinizin Noelini kutluyorum. Hepinizin duaları kabul olsun" diye konuştu.

Dua edenlerin ortak temennisi ise barış oldu. Noel ayini yaklaşık 2 saat sürdü.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara Azize Tereza Katolik Kilisesi'nde Noel ayini yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER