Ankara'da yangın: 4 yaralı


Ankara'da 4 katlı bir binada meydana gelen yangında facianın ucundan dönüldü. 1'i çocuk 2 kişinin yanma sonucu yaralandığı yangında 2 kişi de dumandan zehirlendi.

Olay, saat Yenimahalle Karşıyaka 518 Sokak'ta sabah saat 06.40'da 4 katlı bir binanın 3'üncü katında meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir sebeple meydana gelen yangın, kısa sürede yayıldı ve üst katı da etkisi altına almaya başladı.

Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Ekiplerin olay yerine gelişleri beklenirken 3'üncü katta bulunan 70 yaşındaki Makbule Doluca ve 18 yaşındaki torunu Ziya Doluca, üst komşuları Bilal Ak ve Aykut Yılmaz da balkona çıktı.

Bir süre sonra meydana gelen kaynağı belirsiz küçük çaplı patlama sonrası 3'üncü katta kurtarılmayı bekleyen Makbule ve Ziya Doluca'nın vücutlarının farklı yerlerinde yanıklar oluştu. Alevlerin arttığını gören üst kattaki 2 vatandaştan 1'i de kendisini alt balkona oradan da diğer balkona sarkıtıp aşağıya inmeyi başardı. Bir süre sonra olay yerine gelen ekipler, vatandaşları kurtarmak için çalışmalara başladı. Ekipler, 3'üncü katta bulunan vatandaşları yangın merdiveni ile aşağıya indirirken 4'üncü katta bulunan şahsı ise yangın kontrol altına alındıktan sonra güvenlik bir şekilde merdivenden indirdi. Ambulanslara alınan yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından çeşitli hastanelere sevk edildi.

Olay anını gören bir görgü tanığı konuya ilgili şunları kaydetti: "Gece sabaha karşı kalktım içeriden alev tutuşmuş balkona doğru geliyor. Hemen aşağıya indim burada hordum var bizim binanın. Hortumu taktım suyu attım. Söndürdük. İtfaiye daha sonra geldi daha nerde geliyor. İçeriyi bilmiyorum neyden kaynaklandığını. İçeriden geldi alev balkona. İçeride olan yok. Üstte bir komşu vardı o da bekar kurtardılar. Ambulansa aldılar ve gittiler. Şu aşağıdaki komşular zaten kendi imkanlarıyla kaçtılar. Benim camlar patladı. Balkondan kendimi zor kurtardım."

Edinilen bilgiye göre, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu, tedavilerinin devam ettiği belirtildi. Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da yangın: 4 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER