Ankara'daki bombalı saldırı İtalya basınında


Ankara'da akşam saatlerinde askeri servis araçlarına yönelik bombaterör saldırısı, İtalya basınında son dakika haberi olarak okuyuculara duyuruldu. Saldırı ile ilgili tüm gelişmelerin yakından takip edildiği ve bilgilerin hızla aktarıldığı gözlemlendi.

Corriere della Sera gazetesi, internet sitesinde, 'Askeri konvoya bombalı araçla saldırı' ve 'Ankara'nın merkezinde yeni saldırı' başlıklarıyla verdiği haberde 28 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Meclis binası ve hükümet ofislerinin bulunduğu mahallede gerçekleşen patlamanın büyük bir yangına sebep olduğu ve saldırıyı yapanların aşırı Kürt milliyetçileri veya IŞİD olduğu düşünüldüğü kaydedildi.

Repubblica gazetesi ise internet sitesinde haberi, 'Ankara: Askeri araçlara bombalı saldırı: 28 ölü, 60 yaralı. Ordu: Saldıran Pkk idi' manşetiyle duyurdu. Hükümetin, saldırıların hemen ardından yayın yasağı başlattığı belirtilen haberde hükümetin, 'iyi planlanmış bir saldırı' açıklamasına yer verildi.

La Stampa gazetesi internet sitesinde, "Ankara'da bomba yüklü araç: 28 ölü 61 yaralı" ve "Askeri konvoya saldırı. AKP sözcüsü: 'Terör saldırısı' " başlıklarıyla aktarılan haberde patlamanın olduğu dakikalarda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda güvenlik zirvesinin toplandığına dikkat çekildi.

Resmi haber ajansı Ansa ise haberi "Ankara'nın merkezinde askerlere yönelik bombalı araçla saldırı: en az 28 ölü 61 yaralı" başlığıyla duyurdu. Patlamanın çok şiddetli olduğu ve yükselen dumanın birçok yerden görülebildiği bilgilerinin aktarıldığı haberde, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'nin Türk hükümetine saldırıda ölenlerden dolayı başsağlığı dilediği kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki bombalı saldırı İtalya basınında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER