Ankara'dan altın madalyayla döndü


Kırşehir'in altın kızı olarak bilinen Urkuş Işık, Nevşehir Bölge Kros Yarışması'ndan sonra, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu'nda da birinci olarak altın madalya kazandı.

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye Atletizm Federasyonu'nun destek verdiği anma koşusu, Ankara Eski Hipodrom'da yapıldı. Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yarışa katılan Urkuş Işık yıldız kızlarda birinci olarak altın madalya kazandı.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerden Ziya Kaya yarışma sonunda yaptığı açıklamada, "Sporcum Urkuş Işık'ın göstermiş olduğu performansından dolayı mutluyum. Bu yarışma, Kros Ligi öncesi iyi bir antrenman oldu. Anma koşusu sonunda ilk dörde giren atletlere Atletizm Federasyonu tarafından para ödülü verildi. Ayrıca, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ise madalya ve kupaları verildi. Urkuş Işık'ı kutluyorum." dedi.

Kırşehir Merkez Atatürk Ortaokulu 8. sınıfta okuyan ve aldığı başarılı sonuçlarla Kırşehir'in gururu olan Urkuş Işık, Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Final Yarışmaları'nda (ANALİG) Kırşehir adına yarışan Kırşehirli sporcusu Urkuş Işık 800 metrede ve 1.500 metrede rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu olmuştu. Işık bir süre önce de Nevşehir'de düzenlenen Kros Bölge Yarışması'nda bölge birincisi olarak da büyük bir başarıya daha imza atmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'dan altın madalyayla döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER